Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Η καχυποψία των αστυνομικών

Συμφωνα και με τον Κύριο osr55 εδώ http://osr55.wordpress.com/2009/04/08/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84/

είναι παράξενο ένας αστυνομικός να βλέπει κάποιον και να θεωρεί ότι αυτός κινήται υπόπτα ή/και περίεργα. Και οι αστυνομικοί στην πιο κάτω περίπτωση ήταν και επίμονοι με τις ερωτήσεις προς τους Τουρκοκυπρίους! Τι συμπεριφορά είναι αυτή. Ίσως θα έπρεπε να τους ρωτήσουν ευγενικά "παιδιά τι κάνετε, όλα καλά;¨ Και μετά να τους άφηναν να πάνε στη δουλειά τους. Τι σημαίνει βρήκαν 513 ευρω και δεν είχαν πειστική εξήγηση; Εν που την τσέπη σου κε αστυνομικέ που τα πιάσαν; Γιατί φυτρώνεις εκεί που δε σε σπέρνουν;


Επαναπροσέγγιση για κλοπές

Για διαρρήξεις και κλοπές δημιουργήθηκε το τρίο του συνασπισμού δύο νεαρών Τουρκοκύπριων κι ενός Ελληνοκύπριου, στη Λεμεσό. Μέσα σΆ ένα τρίμηνο, οι «επαναπροσεγγιστές» νεαροί κατάφεραν να μπουν σε 12 μαγαζιά και νΆ αποσπάσουν χρήματα και είδη αξίας χιλιάδων ευρώ. Η Αστυνομία βρήκε την άκρη του νήματος εντελώς τυχαία. Αστυνομικοί του ΤΑΕ κάλεσαν για έλεγχο δυο νεαρούς Τουρκοκύπριους, ηλικίας 15 και 17 χρόνων, που περιφέρονταν ύποπτα σε καταστήματα της οδού Μακεδονίας. Στην τσάντα που κρατούσε ο μεγαλύτερος υπήρχε το ποσό των 513 ευρώ, την προέλευση του οποίου δεν δικαιολογούσαν με πειστικό τρόπο οι νεαροί. Στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών οι νεαροί Τουρκοκύπριοι, που διαμένουν στον 'Αγιο Αντώνιο, ομολόγησαν πως το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί προϊόν κλοπής, μετά τη χθεσινή διάρρηξη καφετέριας, στην οδό Ιφιγενείας. Αργότερα στο ΤΑΕ Λεμεσού οι ύποπτοι «ενέπλεκαν εαυτούς» σε δύο ακόμη υποθέσεις διαρρήξεων εστιατορίων στη Λεμεσό, το πρώτο δεκαήμερο του Μάη. Κατονόμασαν ακόμη ως συνεργάτη τους και 19χρονο Ελληνοκύπριο, ο οποίος διαμένει κι αυτός στη συνοικία του Αγίου Αντωνίου. Ο τελευταίος σε κατάθεσή του ...αύξησε τον αριθμό των διαρρήξεων και κλοπών από επαγγελματικά υποστατικά της Λεμεσού, σε 12, ενώ περιέγραψε και τους τρόπους που δρούσε η σπείρα των νεαρών τις νύχτες. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 19χρονου, οι νεαροί σύχναζαν πρώτα σε κάποια κέντρα απΆ αυτά που επέλεγαν για να διαρρήξουν, προκειμένου να εντοπίσουν τα τρωτά σημεία τους και να καταστρώσουν το σχέδιο δράσης τους.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κωδικός άρθρου: 871599

ΠΟΛΙΤΗΣ - 14/05/2009, Σελίδα: 43

Αλλοδαπός παρανομεί;

Γιατί με ενοχλεί περισσότερο που είναι αλλοδαπός αυτός που έκανε ψευδή καταγγελία παρά αν ήταν Κύπριος; Είμαι ρατσιστής; Ζητάω πολλά άμα περιμένω από αλλοδαπούς να είναι πιο νομοταγείς από τους ιθαγενείς Κύπριους; Μόνο η ΚΙΣΑ θα μου το απαντήσει αυτό.

Εικοσάχρονος παραμυθάς -Έστησε ιστορία για ξύλο και ληστεία

Σε τρεχάματα άδικα, έβαλε την Αστυνομία η καταγγελία 20χρονου μετανάστη από την Μπαγκλαντές, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας από ομάδα ομοεθνών του. Τελικώς διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός αλλοδαπός είχε διαφορές με ομοεθνείς του και προσπάθησε να τους ενοχοποιήσει για ανύπαρκτο επεισόδιο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που διατύπωσε αρχικώς στην Αστυνομία, χθες γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα, και ενώ βρισκόταν στην συμβολή των οδών Ονασαγόρου και Ευριπίδου, αντιλήφθηκε δήθεν μία ομάδα περίπου οκτώ ομοεθνών του να κρατούν μαχαίρια και να τον προσεγγίζουν με διαθέσεις που δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φιλικές. Σε κάποια στιγμή, όπως είπε, ο ένας από αυτούς, χωρίς λόγο, άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να τους ξεφύγει, ενώ η ομάδα των ομοεθνών του τον καταδίωκε. Το παραμύθι είχε και συνέχεια, καθώς ανέφερε ότι πήγε στο σπίτι του και έξω από αυτό κατέφθασαν οι ομοεθνείς του, προσπαθώντας να παραβιάσουν την πόρτα... την οποία άνοιξε ο συγκάτοικός του. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο ισχυρισμός του ότι οκτώ αλλοδαποί μπήκαν στο δωμάτιό του, τον έδειραν και του έκλεψαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, και έφυγαν! Διερευνώντας το επεισόδιο τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η όλη ιστορία στήθηκε από τον 20χρονο, με στόχο να πλήξει τους ομοεθνείς του, με τους οποίους είχε οικονομικές διαφορές.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Κωδικός άρθρου: 871604

ΠΟΛΙΤΗΣ - 14/05/2009, Σελίδα: 45

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Ένας μικρός έπαινος θα έκανε θαύματα

Σπείρα Ρουμάνων δρούσε στη Λάρνακα -Ριφιφήδες με μάλλινες κάλτσες στα κεφάλια...

Σπείρα Ρουμάνων διαρρηκτών, τα μέλη της οποίας κυκλοφορούσαν με μάλλινες κάλτσες στα κεφάλια κι έπαιρναν σβάρνα καταστήματα, περίπτερα και ζαχαροπλαστεία, πιστεύει ότι εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Λάρνακα.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας εκτιμούν ότι βρήκαν την άκρη του νήματος στις πολλές διαρρήξεις και κλοπές που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη, μετά τη σύλληψη δύο Ρουμάνων, ηλικίας 47 και 21 χρόνων. Για τις ίδιες υποθέσεις, η Αστυνομία αναζητεί κι άλλα πρόσωπα.

Σαν τον... ποντικό
Η σύλληψη των δύο ριφιφήδων έγινε... κατά σύμπτωση, αφού πιάστηκαν σαν τον «ποντικό στη φάκα» από αστυνομικό που ήταν εκτός καθήκοντος, χθες τα ξημερώματα, την ώρα που προσπαθούσαν να παραβιάσουν ταμειακή μηχανή ζαχαροπλαστείου, στην οδό Μερόπης.
Ο αστυνομικός, ο οποίος εκείνη την ώρα τυχαία περνούσε έξω από το ζαχαροπλαστείο, αντιλήφθηκε τι συνέβαινε μέσα στο κατάστημα και κάλεσε αμέσως ενισχύσεις. Οι αστυνομικοί που πήγαν επί τόπου, διαπίστωσαν ότι οι δράστες εισήλθαν στο ζαχαροπλαστείο από την είσοδο, την οποία προηγουμένως είχαν παραβιάσει.
Μάλιστα, ένας από τους δράστες βρισκόταν κρυμμένος έξω από το ζαχαροπλαστείο κι εκτελούσε χρέη «φρουρού»... Ο δεύτερος Ρουμάνος εντοπίστηκε στο πατάρι του καταστήματος και συνελήφθη. Παραβιασμένη εντοπίστηκε και η ταμειακή μηχανή, από την οποία, όμως, δεν έλειπαν χρήματα. Στην κατοχή των δύο Ρουμάνων βρέθηκαν δύο μάλλινες κάλτσες, με τις οποίες κάλυπταν τα πρόσωπά τους.
Στο πάτωμα του καταστήματος εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος, που πιστεύεται ότι ανήκουν σΆ έναν από τους δράστες. Φαίνεται ότι στην προσπάθεια του νΆ ανοίξει την ταμειακή μηχανή, τραυματίστηκε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Α.Δ. Λάρνακας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε ότι η Αστυνομία πιστεύει πως οι δύο συλληφθέντες ενέχονται και σε άλλες διαρρήξεις και κλοπές που έγιναν τις τελευταίες μέρες, αλλά και το ίδιο βράδυ, στη Λάρνακα.
Παράλληλα, αναζητούνται τυχόν συνεργάτες τους. Οι Ρουμάνοι προσήχθησαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κι εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα διήμερης κράτησης.
ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κωδικός άρθρου: 870013

ΠΟΛΙΤΗΣ - 07/05/2009, Σελίδα:23

Η είδηση για μένα δεν είναι οι αλλοδαποί διαρρήκτες αλλά ότι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας περνούσε απ' έξω, είδε τι συνέβαινε και κάλεσε αμέσως για ενισχύσεις. Χάρη σ' αυτόν πιάστηκαν οι διαρρήκτες αλλά δεν έχω δεί κανέναν έπαινο είτε από τον δημοσιογράφο του Πολίτη που με μια αναφορά στο άρθρο του θα δημιουργούσε θετικότερη εικόνα για το αστυνομικό σώμα (αλλά θα το ήθελε ο Πολίτης αυτό;), είτε από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης είτε από την ηγεσία της αστυνομίας να τον ανταμοίψει έστω με κάποιο έπαινο. Ψηλά γράμματα για τους υπόλοιπους πολίτες φυσικά αυτό που λέω. Η καθημερινότητα της ζωής δεν τους επιτρέπει να προσέξουν τέτοια μικρή λεπτομέρεια, αλλά ούτε οι ανωτέροι του αστυνομικού; Ελπίζω να έχω λάθος και να τιμηθεί με κάποιο τρόπο ο αστυνομικός, αλλιώς επόμενη φορά οι πιθανότητες να ενεργήσει σωστά κάποιος εκτός υπηρεσίας θα 'ναι λιγότερες.

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Έχεις το δικαίωμα να με βρίζεις.

Πριν κανα δυο εβδομάδες οι Αλερτ και Α.Δ.Α. και άλλα παρόμοια συγκοινωνούντα δοχεία της ίδιας κλίκας κάνανε πορείες στους δρόμους της Λευκωσίας και Λεμεσού. Η αστυνομία έπρεπε να τους προσέχει με τροχαίες ρυθμίσεις για να μην τους πατήσει κανένα αυτοκίνητο την ώρα που έριχναν μπανάνες στους αστυνομικούς και τους έβριζαν. Διότι όσο και να μας μισούν και να μη θέλουν να μας δούνε μπροστά τους, αν χάνανε κανένα μέλος τους από κανά απρόσεχτο οδηγό πάλι στην αστυνομία θα ρίχνανε το φταίξιμο οι ίδιοι αναρχικοί ότι δεν έκανε καλά την δουλειά της.

Τώρα ανακοινώνουν ποδηλατοδρομίες

Ενάντια στην αστυνομική βία και κρατική τρομοκρατία Ποδηλασία στους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας Σάββατο 9/5/09 η ώρα 18.00 στην Πλατεία Ελευθερίας Ελάτε με ζογκλερικά, χρώματα, μπαλόνια, μουσικά όργανα, σφυρίκτρες και ότι άλλο που να δημιουργεί ατμόσφαιρα. Θα ακολουθήσει πάρτυ δρόμου στην πλατεία φανερωμένης(μανώλη). Προωθείστε το! ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ...ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΚΙΝΗΣΗ!

Αντιλαμβάνομαι πάλι η αστυνομία θα σπεύσει να κάνει ρυθμίσεις τροχαίας. Είναι ειρωνικό όπως και να το δεις, να εργάζεσαι όχι για την προστασία κάποιου πολίτη που απλά αγνοεί να πεί κάτι καλό για τον αστυνομικό διότι το θεωρεί αυτονόητο, αλλά για την προστασία κάποιου που σε μισεί και σε βρίζει. Αυτά είναι από τα καλά της δημοκρατίας, να δικαιούσαι να βρίζεις και να υποβιβάζεις αυτόν που πληρώνεις να σε προστατεύει. Με τον παρά μου **** και την κυρά μου.

Ενημέρωση 10/05/2009
Τελικά αυτά τα άτομα έκαναν όπως αναμενόταν. Ποδηλατούσαν και αραιά και που έβριζαν την αστυνομία που ήταν πίσω τους να τους προφυλάξει από κανένα δυστύχημα. Εμένα αυτό μου λέει κάποια πράματα για το ποιόν τους και τι μυαλό κουβαλάνε.

Επίσης πέρασαν από τα McDonalds στην Έγκωμη, μπήκαν στο drive in και αφού κόλλησαν αυτοκόλλητα που έγραφαν Mc Shit στο κτίριο έφυγαν ανενόχλητοι. Αυτό φαίνεται διασκεδαστικό σε κάποιους απλά διερωτόμαι είναι τα ίδια άτομα που στα μπλογκ τους έχουν άρθρα και γνωματεύσεις από Λουκή Λουκαίδη και Επίτροπο Διοικήσεως άμα τους συμφέρουν; Άμα παραβαίνουν τον νόμο οι ίδιοι θέλουν να έχουν ασυλία και ατιμωρησία; Τι ρωτάω αφού έτσι θέλουν και αυτά πρεσβεύουν, αναρχικοί δε θέλουν να λένε ότι είναι; Πάμε γι΄άλλα.