Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κάποτε είμαστε αόρατοι

Αυτό το ποστ είναι παρόμοιο με το άλλο το Συνηθίσαμε και χωρίς τα μπράβο σας. Στη φώτο βλέπω 4 αστυνομικούς εν στολή και άλλους με πολιτικά. Δεν είναι ανάγκη η Σημερινή να κάνει οποιαδήποτε αναφορά ότι πηγανε αστυνομικοί να δώσουν αίμα. Ευτυχώς φαίνεται. Πιο πιθανό να πήρε η Σημερινή το κείμενο από κάπου αλλού και να το δημοσίευσε. Αυτοί που το σύνταξαν προτίμησαν να αναφέρουν μόνο την κυρία Χριστόφια και την τράπεζα Κύπρου. Δεν πειράζει, εμείς δε χρειαζόμαστε οποιαδήποτε θετική αναφορά ή μνεία.

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Η αστυνομία παρκάρει τα αυτοκίνητα σας

Απόψε ήταν η δεξίωση του γάμου της κόρης υψηλόβαθμου αξιωματικού της αστυνομίας. Πήγανε παλιοι αρχηγοί, δημοσιογράφοι, αστυνομικοί. Πολλής κόσμος καθώς είχε και δύο άλλους γάμους εκεί. Εκείνο που με ενόχλησε ήταν η χρησιμοποίηση αστυνομικών της τροχαίας για την τροχαία ρυθμιση στο δρόμο έξω από το κέντρο. Εγώ θα τους έλεγα παρκαδόρους. Διερωτομαι το κέντρο δεν είχε να πληρώσει ανθρώπους γι αυτή την δουλειά και έπρεπε να ζητηθούν αστυνομικοί; Και καλά, αυτός δεν ντράπηκε και ζήτησε αστυνομικούς, έπρεπε να του παραχωρηθούν; Εξ όσων γνωρίζω συνήθως δουλεύουν βράδυ 4 αστυνομικοί στην τροχαία, άμα τους κρατήσεις να παρκάρουν αυτοκίνητα, ποιοι θα πηγαίνουν σε παράπονα πολιτών, σε περιστατικά και δυστυχήματα; Νόμιζα ότι αυτά γινόντουσαν παλιά και ότι με τη σημερινή ηγεσία κάποια κακώς έχοντα θα σταματούσαν διότι μας δείχνει ένα αυστηρότερο πρόσωπο πλέον η ηγεσία μας.

Το φαινόμενο της χρησιμοποίησης αστυνομικών να κάνει καθήκοντα παρκαδόρων χρονολογήται. Κάθε δεξίωση πολιτικών, κάθε πάρτυ πρεσβείας, καθε σημαντική εκδήλωση σε ξενοδοχείο απαιτεί και να έχει 2-3 αστυνομικούς να φροντίζουν να βρούν θέση κοντά μπας και περπατήσουν, από αξιωματικούς αστυνομίας, υπουργούς και φυσικά ο Πρόεδρος. Όλα καλά και άγια αν είχαμε ακόμα δέκα να δουλεύουν έξω στο δρόμο κοντά στα προβλήματα του πολίτη. Άμα όμως όλοι και όλοι 4 είναι στις νυκτερινές βάρδιες αυτό καταντά θλιβερό.

Κάπως έτσι αναβαθμίζεται ο εορτάζων ότι έχει την συνδρομή της αστυνομίας στη δεξίωση της κόρης του και ταυτόχρονα υποβαθμίζεται ο ίδιος ο αστυνομικός να δείχνει στους καλεσμένους που να παρκάρουν. Άμα η ίδια η ηγεσία μας αντί να προσπαθεί να ανεβάσει την εικόνα μας στα μάτια του κόσμου, την υποβαθμίζει, τι να περιμένεις από τον απλό αστυνομικό που πληρώνεται στην Α3, του κόβουν τα μισά υπερωριακά, του βάζουν χειρότερα ωράρια απ ότι δουλεύει και ασφαλώς δεν μπορεί να κάνει και δευτερη δουλειά; Έχει το ηθικό να εργαστεί καλύτερα; Δεν το νομίζω.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Δαίμονες του τυπογραφείου

Ο δαίμονας του τυπογραφείου έμεινε να μας κατηγορεί για παράνομες πράξεις. Το ένα από τα εικονιζόμενα πρόσωπα δεν είναι κατηγορούμενος στη δίκη. Από Φιλελεύθερο σήμερα.