Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Περι αμπελοπουλιών και βουλευτών

Κάποτε πιστεύω ότι οι βουλευτές μας είναι η αιτία που αυτή η χώρα πάει πίσω πίσω. Οι βουλευτές που δεν ψηφίζουν να αυξηθεί η ποινή για τους μεθυσμένους οδηγούς που προκαλούν θανατηφόρα, είναι οι ίδιοι ίσως που θέλουν να απαλύνουν τις ποινές για το κυνήγι των αμπελοπουλιών. Δύσκολος ο ρόλος τους, θέλουν να ικανοποιούν τα αιτήματα των ψηφοφόρων τους, όσο παράνομα και αν είναι.

Σ΄αυτή τη διαδικασία μπαίνει στο στόχαστρο και η αστυνομ
ία, ο γνωστός φταίκτης άμα δεν υπάρχει κάποιος άλλος να του ρίξουν το φταίξιμο. Κάναμε λάθος, το χειριστήκαμε λάθος, πήγανε πολλοί αστυνομικοί (ναι έπρεπε να πηγαίνανε λιγότεροι, να τους ξυλοκοπήσουν όλους), τι Αφγανιστάν θυμηθήκανε, λες και ψάχναμε τον Μπίν τον Λάντεν, είπε χωρίς να κοκκινίζει βουλευτής στο ΣΙΓΜΑ την επομένη. Μ άρεσε που για πρώτη φορά ίσως, ο Κατσουνωτός μιλούσε αυστηρά και με ένταση ακόμα και στον βουλευτή αυτόν.

Πρώτα απ' όλα ο σύνδεσμός μας πρέπει να δείξει σε ορισμένους που βασίζονται σε ψήφους για να επανεκλεγούν ότι έχουμε και εμείς φωνή και δεν ανεχόμαστε να μας ρίχνουν το φταίξιμο ενώ προσπαθουμε να τηρήσουμε τους νόμους που αυτοί ψήφισαν, με αοριστολογίες ότι έπρεπε να το χειριστούμε διαφορετικά. Φυσικά να πούνε πως ακριβώς έπρεπε να το χειριστούμε δεν λένε. Θα μας πούνε τότε πως είναι δική μας δουλειά αυτό. Αν είναι έτσι ας μην ανακατεύονται.

Πέρσι το καλοκαίρι στην Αμερική λευκός αστυνομικός συνέλαβε μαύρο καθηγητή πανεπιστημίου που ήταν και φίλος του Ομπάμα και σχολιάζοντας αργότερα ο Ομπάμα είπε ότι ο αστυνομικός ενέργησε βλάκωδώς. Δεν πέρασαν πολλές μέρες και ολόκληρος πρόεδρος των ΗΠΑ, αναγκάστηκε να αποσύρει αυτή τη δήλωση λέγοντας ότι αυτός ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε ήταν ατυχής.
Και αυτό δεν το έκανε επειδή τον έπιασαν οι τύψεις αλλά επειδή οι άλλοι συναδέλφοι αστυνομικοί οργανωμένοι σε συνδέσμους απαίτησαν να αποσύρει τις δηλώσεις του και να απολογηθεί.
Αν ο δικός μας σύνδεσμος έπαιρνε κάποια μέτρα
, έκανε κάποια δήλωση συμπαράστασης κάποιες φορές και έτριζε τα δόντια σε διαφόρους που κάνουν δηλώσεις ανάλογα με το που φυσά ο άνεμος, θα τύγχανε μεγαλύτερης εκτίμησης από τα μέλη του και σεβασμού από τους εξωτερικούς "παράγοντες". Για τον αρχηγό δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο πάνω σ αυτό.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Κατά τύχη σύλληψη

Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται τι μήνυμα δίνει ο πιό πάνω τίτλος. Κατά τύχη συνελήφθησαν. Πάει να πει δεν έκανε και τίποτα το ΤΑΕ Λεμεσού. Κατά τύχη τους βρήκαν. Σαν πηγαίνανε οι αστυνομικοί κάπου να δείρουν κανέναν συμπαθητικό νεαρό φοιτητή, ή να πουλήσουν προστασία, είπανε "δεν πάμε να συλλαβουμε στην τύχη 4 φτωχους αλλοδαπούς σαν ρατσιστές που είμαστε και να τους ανακρίνουμε για τις ανεξιχνίαστες μας διαρρήξεις;" Όπερ και εγένετο, ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ τους σταμάτησαν στη Λάρνακα και ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ τους έλεγξαν. ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ βρήκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ενώ τους ανέκριναν ομολόγησε 0 ένας.

Τι ανίκανοι που είναι οι αστυνομικοί ε; Αν δεν ήταν και η διαβολεμένη τύχη τους να ομολογούν οι φτωχοί διαρρήκτες, θα είχανε μόνο ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Ελπίζω να μην το καυχιώνται στον έγκριτο τύπο κιόλας ότι συνέλαβαν τους διαρρηκτες.