Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Η βιτρίνα είναι ωραία το εμπόρευμα χάλασε



Είδα απο τηλεοράσεως τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΔΕΕΔΑΣ. Όλοι χαρούμενοι. Εκεί θα δουλευουν όσοι αστυνομικοί δε θέλουν να εργαστούν βάρδιες και θέλουν ώρες γραφείου.  Για όσους είναι εξασφαλισμένοι οικονομικά και δε χρειάζονται το επίδομα βάρδιας και έχουν και το λεγόμενο κούντημα θα είναι η τέλεια επιλογή πόστου για να κουβαλάνε χαρτιά από γραφείο σε γραφείο. Θα μπορούν να πηγαίνουν και σπίτι τους τα απογευματα στις οικογενειές τους. Ίσως και να κάνουν μαθήματα σε κολλέγια και πανεπιστήμια για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους προαγωγής.

Αλλο είναι το θέμα μας. "Ε βέβαια" μου λέει μια συνάδελφος, "άμα πρόκειται για υπηρεσίες που θα συνεργάζονται με Ευρωπαικές αστυνομίες τους ανοίγουν και καινούργιες εγκαταστάσεις. Αλλοι ακόμα δουλευουν μέσα στις παράγκες. Εκεί δε θα τους επισκεφθεί ποτέ καμμιά Ευρωπαική αστυνομία να δει τα χάλια μας."

Πέραν της αυστηρότητας που δείχνει ο νυν αρχηγός και όλων των πειθαρχικών ερευνών που θα διατάξει δικαίως και αδίκως, μέχρι την αφυπηρέτησή του, θα θέλαμε να τον θυμόμαστε και για ορισμένα θετικά πράγματα, όπως π.χ. να φροντίσει λίγο την ευημερία  όλων των συναδέλφων του. Ακόμα κάποιοι δεν ειδαμε τέτοια πρόθεση.




Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μια φωτογραφία, χίλια ψέμματα

Άρχισε και γίνεται ευκολο να βρίσκω λάθη της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ. Δεν ξέρω αν είναι άθελα τους, ή απλά προπαγανδίζουν εναντίον της αστυνομίας. Πιο πάνω γράφουν ότι ο κακός αστυνομικός κτυπησε διαδηλωτή χωρίς λόγο με τη μοτοσυκλέττα του και παρολίγο να τον σκοτώσει. Μετά ακολούθησε η μολότοφ...Κατάλαβα. Του άξιζε η μολότοφ σαν να λέει η έγκριτη εφημερίδα. Όποιος αστυνομικός κάνει κακή πράξη η μολότοφ επιβάλλεται.
 
Το θέμα είναι πως άλλος αστυνομικός επέφερε το κτύπημα στον διαδηλωτή και άλλος έφαγε τη μολότοφ. Ο "ΠΟΛΙΤΗΣ" δεν το πρόσεξε θα μου πεις; Εδώ ακόμα και τυφλός θα το πρόσεχε.  Απλά η ασήμαντη παράβλεψη αυτή, φτιάχνει ωραιότερο άρθρο. Τα ήθελε και τα έπαθε, αυτό το νόημα βγαίνει άμα διαβάσουμε το άρθρο.
 
Πραγματι τα "ψέμματα" ταιριάζουνε στον τίτλο.