Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η Αστυνομία ΑΠΕΤΥΧΕ να συλλάβει το δράστη


Κατ΄ακρίβεια ο επιστολογράφος μας δίνει συγχαρητήρια. Λέει ότι παρά τις ελλείψεις σε τεχνικά μέσα και τους εκάστοτε περιορισμούς στην ελευθερία δράσης της από οργανώσεις και κόμματα, είναι σχεδόν άριστη σε σύγκριση με τις πλείστες Αστυνομίες στην Ευρώπη και τις άλλες χώρες. 

Δεν γίνεται να είναι αλήθεια αυτό, εμείς λένε είμαστε άχρηστοι και αγράμματοι ως επί το πλείστον. Ο επιστολογράφος πρέπει να είναι βαλτός. Ίσως και να τον απείλησαν μέλη μας, τόση σήψη και διαφθορά υπάρχει στους κόλπους μας, το είπαν άλλωστε και βουλευτές και αφού το είπαν και βουλευτές σημαίνει είναι σωστό.  Και κάτι άλλο, ο διαρρήκτης απέφυγε τη σύλληψη. Μπορεί να έχασε τα κλοπιμαία και το αυτοκίνητό του αλλά η αστυνομία απέτυχε να τον συλλάβει άρα μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει εύκολα ότι δεν κάναμε τη δουλειά μας. Να απολογηθώ εκ μέρους όλων μας. 

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Σε δεκαπέντε λεπτά συνελήφθη


Θα καλομάθουν οι πολίτες που μας λένε άχρηστους και ότι δεν πιάνουμε τους κλέφτες, άμα σε δεκαπέντε λεπτά συλλαμβάνουμε ληστή φούρνου. Ας τον έπιαναν σε 20 λεπτά τουλάχιστον, ή ας εξαπέλυαν ανθρωποκυνηγητό όπως αρέσκονται τα κανάλια να λένε σε τέτοιες περιπτώσεις και μετά να μας πούνε "εν τον Κίτα που θα πιάσετε; πιάσατε και 45 εκατομμύρια σε επιδόματα και σκοτωθήκατε να συλλάβετε έναν ασήμαντο λωποδύτη;" 

Ξέρω και μια εφημερίδα που θα αποκαλούσε κάτι τέτοιες συλλήψεις τυχερές. Σημαίνει δεν καταναλώσαμε φαιά ουσία, ούτε μοχθήσαμε να τον συλλάβουμε, ότι ήρθε και έπεσε στα χέρια μας. Ούτε καν εύγε δεν αξίζουν στους συναδέλφους νομίζω αφού εν τη δουλειά τους που κάνανε απλά. 

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τα επιδόματα μας κατέστρεψαν την οικονομία του κράτους

Έτσι νιώθω άμα διαβάζω ειδικά από τον Φιλελεύθερο και υποθέτω και από τον Πολίτη (αν και αυτόν έπαψα να τον διαβάζω) για τα επιδόματα που λαμβάνουν οι αστυνομικοί. Εν μέσω οικονομικής κρίσης προσθέτει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Χατζηστυλιανού, για να αγγίξει τα συναισθήματα του πολίτη που ήδη δυσκολεύεται οικονομικά. Παίρνουμε σύνολο 48 εκατομμύρια ευρώ σε επιδόματα αναφέρει σε άρθρα του οπότε ας συγκλονιστεί ο πολίτης με το μέγεθος αυτό και να απαιτήσει να μας τα κόψουν όλα. 

Ειδικά ενοχλήθηκε ο Φιλελεύθερος με το επίδομα καλής διαγωγής και αξίας περίπου 700.000 ετησίως. Κάπου λέει, πρέπει να επιβραβεύουμε τους αστυνομικούς για να έχουν καλή διαγωγή; Είναι αυτονόητο ότι αναμένουμε οι αστυνομικοί να έχουν ούτως ή άλλως καλή διαγωγή. 

Τότε μου ήρθε στο νού ότι η κυβέρνησή μας δίνει επιπλέον χρηματική επιβράβευση στις κατασκευαστικές εταιρίες όταν ολοκληρώσουν σε συντομότερο χρονικό διάστημα απ ότι έλεγε το συμβόλαιό τους, τα έργα που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας. Δε νομίζω να διαμαρτυρήθηκε κανένας δημοσιογράφος γι αυτό. Τι σημαίνει πρέπει να τους πληρώνω σαν φορολογούμενος και από πάνω για να δουλεύουν αποτελεσματικά και γρήγορα; Αν μου πεί κάποιος ότι οι εταιρίες πληρώνουν υπερωρίες τους εργάτες τους για να δουλεύουν πιο πολύ θα το αμφισβητήσω από τη μια και από την άλλη θα πω ότι έπρεπε το κράτος να επιλέγει την εταιρεία που δήλωσε ολοκλήρωση του έργου στο συντομότερο χρονικό διάστημα, αν αυτό ήταν εξ αρχής το ζητούμενο.

Ενοχλεί επίσης το επίδομα 302.000 ετησίως πολιτικής περιβολής. Κάποιοι νόμισαν ότι μας πληρώνουν όλους μας να αγοράζουμε ρούχα. 17.80 ευρώ παίρνουν μηνιαίως όσα μέλη της αστυνομίας δουλεύουν σε πόστα με πολιτική περιβολή. Τι δηλαδή θα φθείρουμε τα ρούχα μας μόνο για την καλή μας την καρδιά; Αν κυνηγήσουν απ την ΥΑΜ κάποιον και κυλιστούν και σχίσουν τα ρούχα τους θα τα αφιερώσουν στην μητέρα πατρίδα, μάλλον αυτό θέλει ο δημοσιογράφος. 

Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι για λαϊκιστικούς σκοπούς συνεχίζουν να συντηρούν κάποιοι το θέμα των επιδομάτων μας, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι είμαστε από τους χαμηλότερα αμοιβομένους στη δημόσια υπηρεσία. Ανεβαίνουν και κάποιοι βουλευτές στο κάρο αυτό και δηλώνουν σοκαρισμένοι. Έρχεται και ο Υπουργός μας και λέει - σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα - ότι θεωρεί τα πλείστα επιδόματα παράλογα και απαρχαιωμένα. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη κύριε υπουργέ αρχίστε να κόβετε να δούμε τι θα γίνει.  Για τα υπόλοιπα επιδόματα δε θα επεκταθώ, είτε υπερωριακά είτε βάρδιας για μένα είναι αυτονόητο πως έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους συν ο κίνδυνος του επαγγέλματος μας που σε αυτό δεν μπαίνει κανένα επίδομα ακόμα. 


Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σε λίγο θα κλείνουμε το μαγαζί, είμαστε λίγοι


Κάτι που δε θα κουραστώ να το λέω σε πείσμα όσον θέλουν να μειωθούν οι αριθμοί μας κι άλλο. Η αριθμητική δύναμη της αστυνομίας έχει μειωθεί σε επικίνδυνο βαθμό. Το κράτος δεν είναι με τη μείωση μας που θα κάνει οικονομία, άμα από εμάς εξαρτάται η ασφάλεια του πολίτη. Κάποτε όμως πρέπει και εμείς οι αστυνομικοί να σκεφτούμε τη δική μας ασφάλεια. 

Εκείνη τη νύκτα υπήρχαν δύο αστυνομικοί για όλη την επαρχία Λευκωσίας να εκτελούν καθήκοντα τροχαίας φύσης. Δηλαδή είτε δυστύχημα συνέβαινε, είτε κάπου είχε παράπονα για σταθμεύσεις, παρακωλύσεις, κόντρες με τα αυτοκίνητα μόνο εκείνοι οι δύο θα πηγαίναν να επιληφθούν. Βλέπω τις ΗΠΑ που άμα πάνε να καταδιώξουν έναν εγκληματία μαζεύονται δέκα περιπολικά στο αψε σβήσε στο κατόπιν του και μας βλέπω και εμάς εδώ και με πιάνει κατάθλιψη. 

Έκαναν σήμα σε ένα όχημα να σταματήσει και δεν σταμάτησε, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Τι έπρεπε να κάνουν, να κλείσουν τα μάτια ή να πάνε πίσω του; Ερώτηση κρίσεως είναι αυτή. Πήγαν πίσω του και έγινε αυτό που έγινε. Να πάρουν τελικά αναρρωτική και οι δύο επειδή κάποιοι που πρέπει να πάρουν αποφάσεις δεν τολμούν να τις πάρουν. Δεν το λέω αποκλειστικά για την ηγεσία της αστυνομίας. Σε κάποιους πρέπει να εμπεδωθεί η άποψη ότι χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς σε νευραλγικά πόστα και όχι να γεμίζουν τα γραφεία με γραφιάδες. Το ίδιο και χειρότερο πρόβλημα συμβαίνει και στους σταθμούς. Συχνά δουλεύουν δύο αστυνομικοί για δώδεκα ώρες. Που να πάνε και ποιους να βοηθήσουν; Αποτέλεσμα είναι να τηλεφωνούν πολίτες για κάποιο παράπονο και να μην τους κοιτάζει κανείς. Έτσι θα εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη του κοινού προς εμάς; 

Έχουμε και τον Φιλελεύθερο να σχίζει τα ιμάτια του ότι παίρνουμε επιδόματα. Όσα παίρνουμε τα αξίζουμε, αλλά αν είναι να μας τα κόψουν και αυτά ας το κάνουν, θα δούμε τότε ποιοι θα δουλεύουν. Τότε θα κλείνουν τα μάτια περισσότεροι αστυνομικοί. Άποψή μου είναι ότι πρέπει κάποιος να τους πει ευχαριστώ τους συναδέλφους της τροχαίας μόνο και μόνο που ενδιαφέρθηκαν να κυνηγήσουν κάποιον παραβάτη, αλλά ας μην προτρέχουμε εδώ μπορεί και να τους ανοίξουμε και πειθαρχική υπόθεση ότι τράκαραν το περιπολικό ή ότι κτύπησαν τον αξιότιμο κύριο.