Φωνή βοώντος εν τη ερήμο ο ΣΑΚ. Πρωτοασχοληθήκαμε εδώ με το θέμα. Ποιός ασχολείται με τους αστυνομικούς που δουλεύουν εκεί; Ούτε αρχηγός ούτε υπουργός. Καλά τι θέλουν οι αστυνομικοί που έδειραν τα παιδιά στην αρμενίας, θέλουν να τους προστατεύουμε και από τον αμίαντο; Υπάρχει κρίση τώρα που να κτίζουμε άλλα. Ας τους εκεί μέσα και ποιός σ αρωτά. Άκουσα η Ευρώπη δεν επιτρέπει αμιάντους στις μάντρες των ζώων. Πιστεύω ο ΣΑΚ πρέπει να αρχίσει να βγάζει τα παράπονά του εκτός Κύπρου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 σχόλια:
Ο αμίαντος είναι επικίνδυνος όταν είναι σε μορφήν ελεύθερων ινών. Αυτές οι ίνες εχρησιμοποιηθήκαν στες οικοδομές για θερμομόνωση ή πυρομόνωση σωλήνων τζιαι λόγω έλλειψης της τεχνολογίας flocage την εποχή τότε δεν έχει στην Κύπρο υπό τούτη τη μορφή. (για να πειράζει πρέπει να τον αναπνέεις). Επίσεις τα ψευδοτάβανα με ελαφρύ αμίαντο είναι επικίνδυνα για εισπνοήν των ινών από τους ενοίκους.
Η πιο διαδεδομένη μορφή που βρίσκεται στην Κύπρο είναι υπό μοφρή αμιάντων στα ταβάνια, κόλλων των μαρμαρακιών (τζιαι ακόμα τζιαι τούτες είναι σπάνιες διότι ήταν ακριβές τζιαι στην Κύπρο επροτιμείτο ο τσιμέντος για να κολλάς πλακάκια), σωλήνων αμιάντου... Αυτές οι μορφές όπου οι ίνες δεν είναι ελεύθερες δεν είναι επικίνδυνες για αυτούς που κατοικούν τες οικοδομές. Είναι επικίνδυνες για τους εργάτες των οικοδομών σε περίπτωση που να κάμουν εργασίες τζιαι θα τρυπήσουν ή θα σμιριλιάρουν τζιαι θα κονιορτοποιήσουν τες ίνες. Στην Ευρώπην αυτές οι οικοδομές δεν κατεδαφίζονται ούτε τζιαι έχουν υποχρέωση να εξυγειανθούν άμεσα. Μόνο σε περίπτωση έργων ανακαίνισης, πρέπει να αφαιρεθεί πρώτα προσεκτικά ο αμίαντος για να μην θέσει τους εργαζόμενους σε κίνδυνο πριν ξεκινήσουν οι δουλειές. Δεν ξέρω αν υπάρχει νομοθεσία στην Κύπρο τζιαι κανόνες εξυγείανσης, αλλά αν είναι αμιάντοι στο ταβάνι δεν κινδυνεύουν οι ένοικοι τζιαι η εξυγείανση μπορεί να περιμένει.
Αυτα δε τα λέω για να "εξουδετερώσω" το πολιτικόν υπονοούμενον που αφήνετε. Όπως όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα υγειών συνθηκών στο χώρον εργασίας. Στην Ευρώπη άμα υπάρχει υποψία ύπαρξης αμιάντου, γίνεται έρευνα από ειδικούς, τζιαι αν είναι σε μορφήν ελεύθερων ινών καθαρίζεται αμέσως. Αν είναι αμιάντοι τταβανιού, σωλήνες, κόλλες κλπ, περιμένουν όποτε θα ανακαινιστεί το κτήριο. Ίσως να είναι τέτοια περίπτωση ο αστυνομικός σταθμός που αναφέρετε. Αν έπρεπεν να αφαιρεθεί όλος ο αμίαντος άμεσα θα επάττηζεν όλη η ευρώπη. Αφαιρείται άμεσα τζιειαμαί που είναι άμεσα επικίνδυνος
Εκει που αναφέρομαι ο αμίαντος είναι στη στέγη, αντί για τσίγκους. επίσης αντί για τοίχους από μπετόν και τούβλα, υπάρχουν πάλι αυτοί οι αμίαντοι. κοινώς, οι αστυνομικοί περιβάλλονται από αυτό το υλικό. να τους πούμε ότι δεν είναι επικίνδυνο άμεσα δηλαδη δεν πιάνουν καρκίνο τα πρώτα 10 χρόνια άρα να κάτσουν στ αυκά τους.
Απλώς επειδή φέρανε εργάτες να ξυλώσουν κάτι στέγες αμιάντου εκεί, λεγαμε αν θα ήταν δυνατό να μας έλεγε κανεις τίποτα μπας και δεν έπρεπε να βρισκόμασταν εκείνο το διάστημα στους παρεμφερείς χώρους. Αφού να εκκένωναν τελείως από πριν τις εγκαταστάσεις δεν έγινε κατορθωτό. ψηλά γράμματα.
Δείχνεις να ξέρεις το θέμα. Ποιοι επιθεωρούν και αποφασίζουν για την αφαίρεση τέτοιων υλικών;
Αν είσασταν στην Ευρώπη θα έπρεπε να εκκενώσετε τον χώρο κατά τες εργασίες. Ο χώρος να κλείσε, οι εργάτες να φορούν μάσκες, τζιαι άμα φύγει ο αμίαντος τζιαι κυρηχτεί ο χώρος ελεύθερος που το υλικό, να συνεχίσουν κανονικά οι εργασίες για ότιδήποτε άλλο. Οι αμιάντοι παν τζιαι πετρώννουν σε ειδικήν επεξεργασίαν έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να ππέσουν στα χέρια του όποιου δήποτε που μπορεί να κάμει κάτι μαζί τους που να φκάλει σκόνη.
Εδώ ελέγχουν τους ιδιωτικές εταιρίες που έχουν τεχνογνωσίαν τζιαι εγγρίνονται που το γραφείο προστασίας των εργαζομένων.
Ο τρόπος που χειρίζονται το θέμαν από ότι λαλείτε φαίνεται ερασιτεχνικός. Έτσι ήταν τζιαι δακάτω μέχρι πριν 5 χρόνια όπου εγινήκαν πολλά σκάνδαλα (πολύ χειρότερα του δικού σας, τουλάχιστον εσάς είναι κατά βάσην ακίνδυνος) τζιαι αναγκάστην το κράτος να βάλει κανονισμούς πως γίνεται έλεγχος ενός κτηρίου τζιαι τί πρέπει να γινεί ανάλογα με το τι είδος αμίαντος υπάρχει. Μέχρι να γινούν οι κανονισμοί τζιαι να ενημερωθεί ο κόσμος, εφκάλαν τζιαι πολλοί επιτίδιοι λεφτά πανικοβάλλοντας τον κόσμον με ότι επεριείχεν μέσα την λέξην αμίαντος τζιαι ακριβοχρεώνοντας τες "επείγουσες επιχειρήσεις" καθαρισμού.
Ξέρω τα γιατί εν σχετικά με την δουλειά μου στο εξωτερικόν όπου διαμένω.
Δημοσίευση σχολίου