Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Για τον 15χρονο

Λίγες σκέψεις έτσι στο άψε σβήσε. Να σηκώσουν τα χέρια τους όσοι πιστεύουν ότι ο ανήλικος γυμνώθηκε από τους αστυνομικούς, τον ερεύνησαν, του βάλαν χειροπέδες και τον άφησαν έτσι στο κελί. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι έτσι κατάλαβαν, αν κρίνω και από το άρθρο του Πολίτη στις 22 μηνός.

Επίσης αν δεν τον ερευνούσαν και αυτός χρησιμοποιούσε τυχόν κορδόνια, ή ζώνη παντελονιού ή κάτι άλλο που ίσως να είχε στη τσέπη του και αυτοτραυματιζόταν ή πάθαινε χειρότερο κακό τι θα γινόταν τότε; Τίποτα δε θα μας ξέπλυνε. Επίσης ίσως λέω ίσως να μην πρέπει να πιστεύουμε τα πάντα που λέει κάποιος, να κρατάμε και λίγο ίσες αποστάσεις.

Και το άλλο, κανένας δεν του ζήτησε να πάει να μαρτυρήσει εναντίον του πατέρα του. Κλήθηκε να μαρτυρήσει, να πεί τι ξέρει, να πεί την καημένη αλήθεια, άλλωστε είχε δώσει και καταθεση γραπτη προηγουμένως και υποθέτω την έδωσε στην παρουσία του πατέρα του. Ας πήγαινε να υπερασπίσει τον πατέρα του.

7 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλά ρε κουμπάρε. Πως μπορείς να μηλάς έτσι για ένα μωρό 15 χρονών. Έχεις μωρά παρεπιπτώντως; Ξέρεις τι σημαίνει έφηβος 15 χρονών;

Ttallou είπε...

Σηκώνω το χέρι. Κι εγώ και εκατοντάδες άλλοι πολίτες. Έλεος ρε παιδιά, η ίδια η αστυνομία παραδέχθηκε ότι ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε κοινούς συλληφθέντες-και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Η αναλγησία και η ακαμψία του σώματος, που δεν προσαρμόζεται καν στην υπόθεση ενός ανήλικου-όχι κατηγορούμενου, αλλά μάρτυρα...

Ανώνυμος είπε...

Είναι σχεδόν απίστευτο πως για τα πάντα που βγαίνουν στη φόρα έχεις να πεις πως δεν είναι έτσι που έγιναν. Λες τζαι ούλλα φκάλλουν τα συλληφθέντες, μάρτυρες τζαι ΜΜΕ που τον κώλο τους.

Διάβασα και τις υπόλοιπες σου αναρτήσεις και παρατήρησα πως ουδέποτε εξετάζεις την πιθανότητα να είναι αληθινές οι κατηγορίες κατά της αστυνομίας. Δεν υπάρχει συνωμοσία εναντίων σας όπως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά φίλε μου. Μάντεψε ποιος άψεν την φωτιά.

Όσο για τον 15χρονο. Ισχυρίζεσαι δηλαδή πως του επήραν μονάχα τη ζώνη και τα κορδόνια τζαι τούτος ψευδώς ισχυρίζεται πως τον ετιτσιρώσαν εντελώς! Και εντάξει, πες ότι ψεύδεται. Το να πάσειν 4 μαντράχαλοι στο σχολείο του να τον συλλάβουν σάννα τζαι ήταν κανένας στυγνός εγκληματίας, χωρίς να λάβουν υπόψιν το κοινωνικό και προσωπικό πλήγμα που θα προκαλούσε κάτι τέτοιο για τζείνον (άρα προστασία που την αστυνομία, πάππαλλα), γιατί δεν το σχολιάζεις? Όξα ψεύδεται τζαι η διευθύντρια της σχολής?

Είπα σου το τζαι στου Λεξηπένητα: Δεν υπάρχει δάχτυλο αρκετά χοντρό για να κρυφτείτε που πίσω.

Περιμένω ακόμα να δημοσιεύσεις το σχόλιο μου στο προηγούμενο σου ποστ. Κάτι μου λέει ότι εννά περιμένω πολλύν τζαιρό.

. είπε...

πέρνεις κάποιο μισθό για να λέεις όλα αυτά τα κουφά ή από μεράκι δικό σου? Δηλαδή να πιστέψω ότι μασιεσαι να μας παντρέψεις με σκούλουκο μόνο που μεράκι?

Περίγραψε μας λίγο τι σε οθεί να στρουθοκαμιλίζεις σε τόσο μεγάλο βαθμό...

antioxlos είπε...

- προς Aceras. Δεν κατάλαβα τι το κακό είπα για τον 15χρονο. Είναι διασκεδαστικό ότι τον αποκαλείς μωρό. Σε άλλες περιπτώσεις θα κατέκρινες ίσως να τους λένε μωρά, εδω εν της παπαθκιάς τα ξύλα.

- ttallou. Συνέχισε να πιστεύεις ότι γράφει ο τύπος. Ακόμα χτες 26/10 ο Πολίτης αναίρεσε σημείο άρθρου του για τον φόνο του Σταυρου Γεωργίου, αφού είχε γράψει ότι ήταν μάρτυρας σε υπόθεση ναρκωτικών. Και αυτό έγινε μετα που τους το επισήμανε συγγενής του νεκρού και απ το φόβο πιθανής αγωγής θα πρόσθετα.

- psychia. Ακόμα δεν απέρριψα σχόλιο εδώ μέσα, ίσως να μην το εστειλες; Παρόλο που ίσως να μην το πιστεύετε, δεν είμαι γνώστης όλων όσων συμβαίνουν εντός της αστυνομίας και δεν κατέχω το άλαθητο του πάπα ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΣΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.

- πολη/τικη. Ελπιζω να μη σε πειράζει που λέω και γω την άποψη μου όπως τα βλέπω, καταλαβαίνω είσαι ετοιμος/η να πιστεψεις ότι πίσω από το μπλογκ μου κρύβεται κάποιο σύστημα παραπληροφόρησης.

Η αντίθετη άποψη είναι υπαρκτή και σεβαστή. Τουλάχιστο εδώ μέσα. Αν δεν έχετε ένσταση να λέμε και εμείς την άποψη μας φυσικά. Αφού ότι βγεί από επίσημα χείλη της αστυνομίας, τα απορρίπτετε έτσι κι αλλιώς, μου φάνηκε σωστό να λέω τις σκέψεις μου τουλαχιστο εδώ μέσα διότι εκτός δεν μας επιτρεπεται να ζητάμε τα δίκια μας. Στραβά μέσα στην αστυνομία υπάρχουν πολλά, οι απλοί αστυνομικοί είμαστε οι πρώτοι να τα παραδεχθούμε, διότι είμαστε και οι πρώτοι που εισπρατουμε τις συνέπειες. Πρώτα είπα να υπερασπιστώ λίγο και μετά έχω και γω παράπονα να εκφράσω. Έτσι το σκέφτηκα ελπιζω να μη σας ενοχλεί αυτό και να θέλετε να γράφω άλλη θεματολογία.

Ttallou είπε...

Μα δεν είναι τον Πολίτη που πιστεύω (που δικαιούται λάθη στα ρεπορτάζ του, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι γράφει ολόκληρα ψεύτικα θέματα), αλλά την ίδια την αστυνομία που επιβεβαιώνει τα γεγονότα (σύλληψη 15χρονου μάρτυρα, χειροπέδες, κελί, γύμνωση), εκτός κι αν στα αλήθεια πιστεύεις ότι ήταν τόσο επικίνδυνος, ώστε να τηρηθεί αυστηρά όλη η παραπάνω διαδικασία που ορίζεται για τους ενήλικες.
Έχεις δίκιο όμως. Θα παίρνω σαν δεδομένο τι λέει η αστυνομία. Ότι οι 2 φοιτητές έδειραν 10 αστυνομικούς, κι ας έδειχνε το βίντεο άλλα (να μην πιστεύω ούτε στα μάτια μου, λες?).

antioxlos είπε...

Επικίνδυνος για τον εαυτό του μπορεί να ήταν όπως οποιοςσδήποτε άλλος βρίσκεται υπο κρατηση ή υπο περιορισμό όπως θέλεις πες το. Κανεις δεν ήθελε να ρισκάρει τέτοιο ενδεχόμενο. Γιαυτό ερευνώνται.

Το θέμα με τους φοιτητές. Πιστευεις ότι εγώ θα τους υπερασπιστώ τους αστυνομικους αυτούς; Οι αστυνομικοί που ήταν εκει είναι φανερό ότι είπαν ψεματα σε κάποια σημεία όπως το ότι τραυματίστηκαν από τους δύο. Έκαναν ψευδείς αναφορές. Αυτά είναι παραδεχτά νομίζω απ όλη τη δύναμη. Η επίσημη αστυνομία πήρε σαν δεδομενα αρχικά τις αναφορές αυτές και δεν την κατηγορώ γι αυτό έτσι είναι άλλωστε, ο αστυνομικός κανει αναφορά για ένα συμβάν, το πρωι το γραφείο τύπου δίδει αναφορά στα ΜΜΕ. Το ότι αργότερα βγήκε το βίντεο, συνέτεινε στο να βγουν στην επιφάνεια οι αναλήθειες και να τεθεί ο καθένας υπό τις ευθύνες του.