Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Φέρτε του και καμια πίττα σουβλάκια

Υπάρχει κάποιος καινούργιος νόμος που λέει πως άμα το όχημά σου δεν έχει πινακίδες, κατάσχεται και πάει με ρυμουλκό στην Τροχαία. Απ εκεί για να το πάρει ο οδηγός, πρέπει να πληρώσει εξώδικο και τα εξοδα του ρυμουλκού. Εδώ δε θα συζητήσω αν είναι δίκαιος ο νόμος. Αλλά πρέπει να ισχύει ο νόμος για όλους δε νομίζετε;

Δεν πρόλαβα να γράψω ότι κάποτε άμα πρόκειται για αδικήματα δημοσιογράφων, κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια και συνέβη την περασμένη εβδομάδα κάτι που ακόμα ανατριχιάζω άμα το σκέπτομαι. 

Γίνεται να είσαι δημοσιογράφος που καθημερινά κατακρίνεις την αστυνομία στην εφημερίδα σου και εσύ να κυκλοφορείς με μοτοσυκλέττα μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες; Νομοταγής πολίτης ε; Και το ωραιότερο; Να σε σταματά υψηλόβαθμος αξιωματικός της τροχαίας στην Αθαλάσσης έξω από του Στεφανή, να καλεί τη μισή τροχαία εκεί και τελικά να μη σου φορτώνουν τη μοτοσυκλέττα; Αλλά να σου φέρνουν πινακίδες να βάλεις πάνω; Εκπλήττωμαι που δεν του φέρανε αυτού του δημοσιογράφου και καμμιά πίττα σουβλάκια και αναψυκτικό, για να μην πω και τίποτα πιο γλαφυρό. Μου το ανέφεραν το περιστατικό συναδέλφοι της Τροχαίας, ακόμα και περαστικός που βρισκόταν κοντά στο σημείο. Οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί και Ζητάδες έμειναν ξεροί από τις εντολές που έπαιρναν από τον ανώτερό τους.

Άμα εμείς οι ίδιοι αστυνομικοί κάνουμε τα τσιράκια των δημοσιογράφων με έτσι φανερό τρόπο, πράγματι τότε δεν έχουμε σωτηρία και ότι μας κάνουν είναι από το κεφάλι μας. Υπεύθυνους καθιστώ τους αξιωματικούς που γλείφουν τα ΜΜΕ, μπας και κάποτε γράψουνε καμμιά αράδα επαινετική γι αυτούς και πάρουνε καμια αστέρα παραπάνω. 

Είναι η πρώτη φορά που ελπίζω να διαβάζουν αυτό το μπλογκ από το Αρχηγείο και να κάνουνε μερικές ερωτήσεις γι αυτό το περιστατικό.

4 σχόλια:

STALW είπε...

Το ωραίο θα είναι αύριο να βγει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και να γράψει στο άρθρο του, ότι η Αστυνομία ευνοεί πολίτες.

Είπαμε η Αστυνομία να βοηθάει και να είναι ελαστική σε κάποιες περιπτώσεις αλλά όχι να κάνει και τον χαμάλη του κάθενού.

Απαράδεχτο!

antioxlos είπε...

Ναι βασικά εννοεις η Αστυνομία να κατηγορηθεί από αυτόν ότι κάνει τα στραβά μάτια σε άλλες υποθέσεις. Θα ήταν πολύ φυσιολογικό να το κάνει αυτό, άλλο το τι γράφω στην εφημερίδα σου λέει, διότι ως δημοσιογράφος πιστευει ότι αυτός είναι σημαντικός και πρεπει να τυγχάνει ασυλίας.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως ομως σε αυτα τα γεγονοτα γινονται μαρτυρες πολιτες και αντε μετα εσυ που θες πραγματικα να κανεις την δουλεια σου να τον κανεις να σε εμπυστευτει οτι δεν εισαι δυο μετρα και δυο σταθμα

antioxlos είπε...

Το δέχομαι. Δυστυχώς το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.