Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Υπάρχει πληθώρα απόψεων

Έχει καιρό να γράψω ίσως διότι νιώθω ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να πω και ούτε αγγίζουν κανένα τα όσα γράφω. Αυτούς τους 3 μήνες τα βρήκαμε σκούρα, είχαμε δόσεις να δώσουμε και η τράπεζα δεν μας διέγραφε το δάνειο μας όπως έκανε με άλλη μεγάλη οργάνωση. Καλοί άνθρωποι όλοι. 

Έχω κάνει προφίλ στο Facebook για να έρθω σε επαφή με περισσότερους συναδέλφους, αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, δηλαδή εδώ, είπα να πάω να τους βρώ εκεί. Πολλοί συνάδελφοι έχουν "ιντερνετ", αλλά να διαβάζουν μπλογκ τους φαίνεται προφανώς για κλασική λογοτεχνία. Εκεί αρκετοί με είδαν με καχυποψία, ποιός είναι αυτός με το ψευδώνυμο, μήπως είναι κανένας βαλτός του Αρχηγείου να μας παρακολουθεί; Κάποιοι λίγοι αρνήθηκαν να γίνουν φίλοι μου, ακόμα και γνωστοί μου αστυνομικοί που τους είχα για ανοικτά μυαλά. Ναι μπορούν να κάνουν φίλους ξένους που δεν είδαν ποτέ ζωντανά, από κάποια άλλη χώρα, αλλά να κάνουν κάποιο συνάδελφο δυσκολεύονται. Προφανώς πιστεύουν θα απειληθεί η ανέλιξή τους.

Παλιά μόλις έστησα το blog αυτό, έμπαιναν και πολλά "χτιτζιά" να βρίσουν απλά όχι να συζητήσουν οτιδήποτε. Μετά το άλλαξα ώστε να μπορούν να κάνουν σχόλια μόνο όσοι είναι ήδη με προφίλ σε blogs και καθαρίσαμε. Το αστείο είναι ότι στο Facebook πάλι βρίσκεις πολλούς από δαύτους να σε βρίσουν.

Λοιπόν στο ζουμί. Παρατηρείται ότι σε πολλές πτυχές τις δουλειάς μας κάποιοι θέλουν να μας ελέγξουν να μας κοντρολάρουν. Εκείνους, δε ξέρω αν θέλουν να ελέγχονται. Κάποιοι που δεν είναι αστυνομικοί, ούτε ήταν παλιά να γνωρίζουν τι γίνεται και ούτε τους ζητήθηκε ποτέ να κάνουν αστυνομική δουλειά, έχουν άποψη να επιβάλουν στη δουλειά μας. Περιττό να πω ότι καλόπιστη κριτική στην αστυνομία είναι τόσο δυσεύρετη όσο και οι νομοταγείς πολίτες. Περιττό και ότι οι απόψεις είναι σε αφθονία όπως λέει και ο Dirty Harry. Τυχαίο ότι είναι και αυτός μπάτσος; Άτομα που δε βλέπω να κάνουν κριτική σε κανένα άλλο τομέα της δημόσιας υπηρεσίας, νιώθουν μια άνεση να μας τη λένε μπροστά μας. Ίσως μόνο η αστυνομία να είναι ο αδυνατος κρίκος στην κυπριακή κοινωνία.

1) το θέμα της σύλληψης για πορνεία. Δε τους αρέσει η διαδικασία να αποστέλλεται συνεργάτης σε κάποιο χώρο διεξαγωγής πληρωμένου σεξ. Να υπάρχει δηλαδή άμεση μαρτυρία. Καλά ας μας πουν άλλον τρόπο να βρίσκουμε αποδείξεις για αυτό το αδίκημα. Υπάρχουν και οι εξυπνάκηδες που έχουν καυτά ερωτήματα του στύλ, μήπως η αστυνομία παγιδεύει τα κορίτσια με το να τους δώσει χρήματα να εξασκήσουν σεξ επί πληρωμής; Ναι τα κορίτσια  είναι αθώα, πρώτη φορά προσεγγιστήκαν να το κάνουν αυτό και παρασύρθηκαν. Ας νομιμοποιηθεί η πορνεία να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Πιο σύντομα θα αφυπηρετήσω όμως.
2) το θέμα του ραντάρ στην είσοδο της Λευκωσίας. Άρχισε να ασχολείται ο Αντ1 που είναι τα γραφεία τους εκεί πάνω από τον κόμβο καλαμών και πίστεψαν έπιασαν λαβράκι να κινηματογραφούν το πώς κάνουμε ραντάρ. Επικίνδυνη μέθοδος, φοροεισπρακτική πολιτική λέγουν. Πως πιστεύουν είναι επικίνδυνη μέθοδος δεν το εξηγούν φυσικά. Πιο επικίνδυνο είναι να πηγαίνει ο χειριστής του ραντάρ στο δρόμο να φέρνει έξω το αυτοκίνητο. Έχει λιγότερο χρόνο να το κάνει. Κουβέντα δε γίνεται αν ο οδηγός παρανομεί φυσικά. Πάει το θέμα στη βουλή και οι βουλευτές μας διερωτούνται πως θα δείχνουμε το ραντάρ θα το κατεβάζουμε από τη γέφυρα; Θαυμάστε. Και ο εκπρόσωπός μας αδυνατεί να τους πει μια και καλή ότι δε χρειάζεται από το δικαστήριο να το επιδεικνύουμε στον οδηγό, καλό είναι να το κάνουμε αλλά μέχρι εκεί. Ούτως ή άλλως σε δικαστήριο επικαλούνται τα πάντα, ότι δεν το δείξαμε το ραντάρ, ότι κτυπήσαμε το διπλανό του αυτοκίνητο από λάθος, ότι το αυτοκίνητό τους δεν πιάνει τα 78 χλμ. Το ζήτημα είναι ένα. Ότι θιχτήκαν που βρέθηκε τρόπος να καταγγέλλονται οι οδηγοί που παρανομούν χωρίς να υπάρχει τρόπος αποφυγής της τιμωρίας. Χωρίς να μπορεί ο απέναντι να τους κάνει «τιπς» ότι πλησιάζουν σε ραντάρ.
Φαίνεται δεν ανακάλυψε πρώτη η κυπριακή αστυνομία αυτή τη μέθοδο

Ακόμα μια αστυνομικός που κρύβεται

Γιατί σκύβει κρύβεται από τον πολίτη;
Και γιατί δε φοράνε ανακλαστικά γιλέκα;

Αίσχος να κάθεται στο αυτοκίνητο.
Εν κατακλείδι, δε φτάνει που μας μειώνουν το μισθό (το συνηθίζουμε), δε φτάνει που δεν προσλαμβάνουμε νέους συναδέλφους και μείναμε τρεις κ ο κούκος (το συνηθίζουμε), έχουμε και το κράτος και την νομοθετική εξουσία να μας βάλουν προσκόμματα χωρίς να μας δίνουν κάτι να πιαστούμε, κάτι να διευκολύνει τη δουλειά μας. Άρα μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις αγαπητοί μου πολίτες.

5 σχόλια:

nahna είπε...

Αστ,
άκουσα θα σας αλλάξουν και τα ωράρια. Άλλη μια μέθοδος για να μειώσουν τα επιδόματα?

antioxlos είπε...

να σου πω την αληθεια δεν εφτασε στα αυτια μας ακομα κατι τετοιο. με τα άλλα θέματα που έχουμε, το να μη δουλευουμε 12ωρο (με το οποιο διαφωνει ο αρχηγος) αλλά 8ωρο ή 6ωρο ακουγεται ασημαντο.

Eólica είπε...

"Περιττό να πω ότι καλόπιστη κριτική στην αστυνομία είναι τόσο δυσεύρετη όσο και οι νομοταγείς πολίτες." Δηλαδή κατ'εσέ, οι πλείστοι πολίτες έχουμε κάτι να κρύψουμε από την αστυνομία. Γι'αυτό εν που δέρνετε κόσμο με το παραμικρό όπου τους έβρετε; Για να συνετίσετε προληπτικά τους μη-νομοταγείς πολίτες;

Ανώνυμος είπε...

Έλα πέρκι καταλάβεις επιτέλους τι σημαίνει Μουσική τζιαι να μεν αραδιάζεις βλακείες ποτζί τζιαι ποδά.
http://new.ledras.net/?p=667

antioxlos είπε...

Απολογουμαι που αργησα να τα εγκρινω δε θα ξανασυμβει.

Mishare εχω τις δικες μου μουσικες ειμαι καλά ευχαριστώ.

Eolica αν ειναι δυνατό μη βγαζεις απο το νου σου αυθαίρετα συμπερασματα. Το συναντώ συχνά με διάφορους. Αλλα τους λες και αλλα πιανουν.

Για να μιλας ετσι, αναφερε μου καθε ποτε δερνουμε κοσμο. Πρεπει να ειναι συχνά. Οπότε πες δυο τρεις περιπτώσεις. Φετινες. Αν αποφυγεις το περιστατικό της αρμενιας κερδιζεις ποντους. Αν αποφυγεις τα γηπεδα κερδιζεις ποντους.