Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Καλά να πάθεις Αρχηγέ

Βάλλεται από όλα τα ΜΜΕ η ηγεσία μας αυτες τις μέρες ότι προσπάθει να φιμώσει Αστυνομικούς από το να μιλάνε σ' αυτά. Μεχρι και για γύψο μίλησε ο Μανώλης Καλαντζής που είναι από τους άμεσα ενδιαφερόμενους διότι πάντα κάποιος βρισκεται μέσα από το σώμα και του ξερνάει διάφορα ωστε να δημοσιευει στην εφημερίδα του.
Κατακρίνεται η ηγεσία ότι κάνει το αυτονόητο, να ελεγχει τις πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω και σε τελικη αναλυση αυτό είναι προς όφελος της πληροφόρησης του κοινού διότι έτσι τουλάχιστο πληροφορήται κατι το επιβεβαιωμένο. Αλλά όχι, τα ΜΜΕ στην Κύπρο θέλουν να ρωτάνε τον τελευταίο αστυνομικό και να ότι τους πει να το κάνουνε βούκινο, χάρην δήθεν της πληροφόρησης του κοινού. Σαν να λέμε στο εξωτερικό τα Αστυνομικά σώματα δεν ελεγχουν την ροή των πληροφοριών προς τα ΜΜΕ.

Έχεις εμμονή με τις πειθαρχικές Κε Αρχηγέ λέει ο νουμερο ένα επικριτής της αστυνομίας η εφημερίδα Πολίτης. Σημερινο δημοσιευμα. Δεν ευχαριστιούνται με τίποτα ε; Άμα δεν διατάζεις πειθαρχικές σε κατακρίνουν, τώρα έχεις εμμονή. Τι να κάνεις και συ; Τόσο καιρό με σεβασμό στα ΜΜΕ, ο Κο Κατσουνωτός μιλάει με πολλή ευφράδεια, εμφανιζεται σε ραδιόφωνα απαντα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αλλά φαίνεται αυτά δεν αρκούν.

2 σχόλια:

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε, νομίζω πως έχεις χάσει το μέτρο.Ούτε ο no1 επικριτής της αστυνομίας ούτε εμμονές με τους αστυνομικούς έχω. Αντιθέτως έχω πολλούς και καλούς φίλους αστυνομικούς οι οποίοι ξέρουν να κάνουν καλά την δουλειά τους και την μαγκιά τους την δείχνουν επώνυμα και εκεί όπου χρειάζεται χωρίς να κρύβονται πίσω από ανώνυμα blogs. Γιατί όμως θα πρέπει να εμπιστεύομαι εγώ την αστυνομία όταν το 89% των πολιτών που απάντησε στο ευρωβαρόμετρο θεωρεί τους αστυνομικούς ως του πλεόν διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς; Πως μπορώ να εμπιστεύομαι μια αστυνομία που δέρνει δύο νεαρούς στη μέση του δρόμου και εκδίδει ψευδείς ανακοινώσεις για δήθεν επίθεση των νεαρών εναντίον τωνα στυνομικών; (Ευτυχώς που αποκάλυψα τυο video και έμαθε και ο κόσμος την αλήθεια).
Γιατί θα πρέπει να εμπιτεύομαι μια αστυνομία που επισήμως ανακοινώνει ότι εντόπισε τυχαία τον Κίτα στη Στασικράτους και αποδεικνύεται τελικώς ότι του έκαναν πλάτες; Γιατί θα πρέπει να εμπιστεύομαι μία αστυνομία που παρακολουθεί παρανόμως τις τηλεφωνικές επαφές πολιτών και αστυνομικών; Τα γιατί είναι ατέλειωτα... Δεν θα ήθελα να σε πείσω αλλά θα ήθελα να προβληματιστείς γιατί η αστυνομία έχει απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών. (manolis.kalatzis@politis-news.com)

antioxlos είπε...

Κυριε Καλαντζή εννοείς ότι κρύβομαι πίσω από ανωνυμο blog. Οι φίλοι σου οι αστυνομικοί μια και λες έχεις πολλους, δε μπορεί θα στο είπανε ότι έτσι να κουνήσουμε το δάκτυλο μας, έρχεται η πειθαρχική και μας βρίσκει. Θέλεις να με ωθήσεις να αποκαλύψω την ταυτότητα μου με σίγουρη την τιμωρία μου; Σε τελική ανάλυση υποσκάπτεις την ελευθερία του λόγου αυτού του blog με το να με ωθείς να αποκαλυφθώ. Ιλαροτραγικό μου φαίνεται, αν είχες μια πηγή μέσα στην αστυνομία ασφαλώς και δε θα αποκάλυπτες την ταυτότητα της τώρα τι μου το κτυπάς ότι γράφω σε ανώνυμα blogs δεν το βρίσκω και πολύ επαγγελματικό εκ μέρους σου. Το 89% των πολιτών θεωρεί τους αστυνομικούς ως τους πλεόν διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς λες και δεν έχω λόγο να το διαψεύσω. Χμ αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που επηρεάζει την κοινή γνώμη, λες να είναι τα ΜΜΕ; Προβληματίζομαι γιατί απαξιωθήκαμε στα μάτια των πολιτών, το blog μου με αφορμή αυτό ξεκίνησε.