Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Συνηθίσαμε και χωρίς τα μπράβο σας

Τοποθετούσα την Κα Χ' Δημητρίου στους χαμηλών τόνων δημοσιογράφους. Σήμερα γράφει ότι δε χρειαζόμαστε συγχαρητήρια οι αστυνομικοί άμα κάνουμε κάτι καλό για το κοινό, αφου άλλωστε είναι η δουλειά μας, με λίγα λόγια. Αρα λεει το να εισπράττουμε συγχαρητήρια δείχνει ότι σπάνια συμπεριφερόμαστε με τέτοιο σωστό τρόπο. Εγώ πιστεύω ότι απλά μας βρήκε και αυτή κατω και μας κτυπά. Θέλει και αυτή να κατακρίνει λίγο το επάγγελμα μου. Ο Σύνδεσμός μας δεν μιλά ούτε για έκπληξη ούτε για εκπλήξεις. Ότι θέλει γράφει η κυρία.

Γιατί η Ένωση Συντακτών κάνει βραβεύσεις; Γιατί ψυχολόγοι λένε να επιβραβεύουμε τα παιδιά; Γιατί άραγε βραβεύουν αθλητές; Δεν είναι δεδομένο ότι ο Παγδατής θα προσπαθήσει για την πρωτειά; Γιατί βραβεύουν αριστους μαθητές; Δεν είναι αναμενόμενο να κυνηγήσουν πρωτεία αυτοί; Δεν τους ωθεί η πολιτεία να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο με αυτό τον τρόπο; Όχι όμως για τους αστυνομικούς;

Φαίνεται κατά την Κα Χ΄Δημητρίου αλλά και για πολλή κόσμο οι αστυνομικοί δεν χρειάζονται επιβράβευση. Τιμωρίες ναι τους αξίζουν πολλές, όπου τους βρήτε κτυπάτε τους, καταγγείλτε τους, προς Θεού μην τους επιβραβεύετε. Απλά κάνουν τη δουλειά τους αυτοί. Και πολύ τους πέφτει.

1 σχόλιο:

the Idiot Mouflon είπε...

"...Γιατί ψυχολόγοι λένε να επιβραβεύουμε τα παιδιά;"

Για να τα ελέγχουμε, για να ελέγχουμε την κρίση τους.

Καλημέρα.