Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ο Αρχηγός οργίστηκε

Άλλο παράξενο διαβάζουμε πάλι. Κατ' αρχάς ότι αρνητικό μπορεί να ειπωθεί για την αστυνομία ξέρω που θα το βρω. Κάποιος αστυνομικός πήγε να πωλησει στο διαδίκτιο παλιό πηλίκιο του. Τώρα πως πληροφορήθηκε ο Αρχηγός ότι είναι αστυνομικός αυτός που το πουλά, είναι μυστήριο. Έστω ότι αληθευει. Το πηλίκιο είναι παλιό, με σήμα που αποσύρθηκε και που δεν επιτρέπει το αρχηγείο να βρισκεται σε στολή. Ξέρω σε άλλες χώρες κάποιοι συλλέγουν πηλίκια και σήματα διαφόρων σωμάτων αστυνομίας. Εδώ μπορεί να μας ανοίξουν πειθαρχικές αν μας βρούν με αστυνομικά πηλίκια σπίτι μας, λες και είναι κατεψυγμένοι λαγοί. Ακόμα και χειροπέδες με θαυμαστικό (!) μας εξηγεί το αρθρο ότι πήγαν να πουλήσουν αστυνομικοί. Πρώτον κανείς δε λέει το επάγγελμά του στο διαδίκτιο εκεί που πουλάνε τα πιο πάνω αντικείμενα. Που ξέρεις ότι είναι αστυνομικοί; Παλιά αγόρασα χειροπέδες από κατάστημα της Αθήνας. Κανονικές. Τώρα δεν μπορώ να τις πουλήσω; Θα είναι σκανδαλώδες; Εδώ δε βλέπουμε όλα τα άλλα προβλήματα που έχουμε να λύσουμε η πώληση ενός πηλικίου παλιού και σκονισμένου μας μάρανε.

Σε εγκύκλιό του ο αρχηγός λέει ότι πρέπει να παραδίδουμε τη στολή μας μόλις αρχίσει η προαφυπηρετική μας άδεια. Αυτό είναι αστείο. Μέχρι στιγμής έχω 20 στολές από τότε που γραφτηκα, διπλάσια πουκάμισα, ζευγαρια κάλτσες, 5 γραβάτες, 10 επωμίδες, άλλες στολές που ποτέ δεν φορέσαμε (για παράδειγμα μια έμοιαζε με τη στολή που είχαμε στο στρατό). Τι να τις κάνω κυριε αρχηγέ να στις φέρω με φορτηγό άμα αφυπηρετήσω, ή δικαιούμαι να πετάξω μερικές να μην γεμίζουν τα ερμάρια μας; Μπορώ να τις πετάξω; να τις πουλήσω προφάνως απαγορεύεται διότι είναι περιουσία του κράτους λέει η εγκύκλιος.

Επίσης ο αρχηγός απαγορεύει το δανεισμό στολής για σκοπούς εκδηλώσεων παρά μόνο μετά από άδεια του. Με εκδηλώσεις υποθέτω μιλάμε για το γύρισμα κάποιων σειρών και διαφημίσεων. Σωστά. Να δώσουμε μια στολή απαγορεύεται, αλλά να δανείζουμε περιπολικά για το Μπάτσο Αγαπη μου, την Πανσέληνο και ποιες άλλες σειρές αντί αυτά να βρίσκονται έξω στο δρομο, είναι καλό και χρήσιμο για την εικόνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: