Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρόβλημα με το Γ.Σ.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συζήτηση κυκλοφοριακών προβλημάτων περιοχής ΓΣΠ, οργανώνει ο Δήμος Στροβόλου

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή του ΓΣΠ ταλαιπωρούν αφάνταστα, όχι μόνο τους φιλάθλους αλλά πολύ περισσότερο τους κατοίκους.

Για συζήτηση αυτών των προβλημάτων που κυρίως δημιουργούνται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων ή άλλων εκδηλώσεων, καθώς επίσης και των μέτρων που μπορούν να ληφθούν για απάμβλυνση τους, ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ Σάββας Ηλιοφώτου, συγκάλεσε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 3.30μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων των γραφείων του ΓΣΠ, στον 1ον όροφο και σε αυτήν προσκλήθηκαν να παραστούν:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Στροβόλου
Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως
Τμήμα Δημοσίων Έργων
Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας
Ο Γενικός Διευθυντής του σταδίου ΓΣΠ
Ο εργολάβος που εκτελεί έργα στην περιοχή
Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Στροβόλου
Οι επηρεαζόμενοι δημότες, που έχουν υποβάλει παράπονα στο Δήμο


Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον δήμαρχο Στροβόλου, για διάφορες απόψεις που κατά καιρούς εκφράζει για την τήρηση των κανονισμών και νόμων. Άκουσα απόψε ότι σκέφτεται να δημιουργήσουν λεωφορειολωρίδες για να μετακινούνται εύκολα οι φιλάθλοι από και προς το ΓΣΠ. Δε ξέρω αν τον συμβούλεψαν και αξιωματικοί της αστυνομίας γι αυτό αλλά αυτοί -και ο δήμαρχος - μάλλον δεν πήγαν επιτόπου κατά την προσέλευση και αποχώρηση των φιλάθλων για να δουν με τα μάτια τους τι φταίει. Κατ΄εμένα θα δημιουργηθεί πολύ κακό, ταλαιπωρία και μεγάλο κόστος αν προχωρήσουν με αυτή την ιδέα, ενώ υπάρχουν πολύ φθηνότερες λύσεις.

Κύριε Δήμαρχε σκεφθήκατε ποτέ εσείς και ο κύριος Φοίβος Κωνσταντινίδης να βάλετε πασσάλους κατά μήκος του πεζόδρομίου έξω από τα βοηθητικά του ΓΣΠ; Ειδικά στο δρόμο που πάει μέχρι το μικρό κόμβο; Γεμίζουν κάθε φορά με αυτοκίνητα ακόμα και ο ποδηλατόδρομος και το διαχωριστικό ανάμεσα στις δύο λωρίδες και οι οπαδοί κατεβαίνουν κάτω στο δρόμο για να περάσουν, είτε πηγαίνοντας είτε φεύγοντας απ' το γήπεδο. Με το που κατεβαίνουν χιλιάδες πεζοί κάτω στο δρόμο -ειδικά φεύγοντας - η κυκλοφορία των οχημάτων εμποδίζεται, πάνε πιο αργά και όλα σταλώνουν! Πασσάλοι και τέλος. Αυτή τη λύση προτείνω εγώ. Έτσι θα προφυλάξετε και πεζούς και θα πηγαίνουν τα οχήματα πιο άνετα προς τα φώτα του Ορφανίδη.

Πρέπει να δείτε κατά την αποχώρηση τι πανικός επικρατεί. Οι πεζοί μόλις που αποφεύγουν τα οχήματα και τις μοτοσυκλέττες για να διασταυρώσουν. Γιατί δεν κάνετε μια υπέργεια διάβαση για τους πεζούς; Μετά τους φταίει η αστυνομία που προσπάθει να τους βοηθήσει να φεύγουν μια ώρα γρηγορότερα τη στιγμή που όλη η ευθύνη βαραίνει το Δήμο και το Στάδιο. Όλες οι μοτοσυκλέττες και λίγα οχήματα μπαίνουν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για να φτάσουν μέχρι τον μικρό κόμβο γρηγορότερα. Κατά τύχη δεν έχουμε δυστυχήματα κάθε φορά. Πάλι η αστυνομία δεν μπορεί να καυγαδίζει με τον οπαδό που πήγε μονόδρομο ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους οπαδούς.

Η αστυνομία βάζει ανθρώπους έξτρα να μην αφήνουν να σταθμεύουν σε μια σημαντική διασταύρωση αλλά νομίζετε θα τα βάλουν δύο αστυνομικοί με εκατοντάδες οδηγούς που είναι εκνευρισμένοι και βιάζονται να παρκάρουν; Σε τελική ανάλυση έγιναν παρκαδόροι, να λένε στους οδηγούς "Όχι εδώ, βάλτε το πιο μέσα". Παρεπιπτώντος, ο Βόρειος χώρος στάθμευσης σπάνια γεμίζει. Άστε τι λένε. Απλά ξέρουν ότι θα ταλαιπωρηθούν μετά που θα φεύγουν αμα παρκάρουν στο τέρμα. Αν τους πείσετε ότι και να σταθμεύσουν στον σωστό χώρο, δε θα ταλαιπωρηθούν φεύγοντας, τότε κανείς δε θα σταθμεύει ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο. Είναι δύσκολο να κάνετε μιαν έξοδο από το Βόρειο χώρο στάθμευσης προς τον αυτοκινητόδρομο; Έστω μόνο προς Λευκωσία.


Οι αθλητικογράφοι, οι επίσημοι του σταδίου και των ομάδων πάνε πρώτοι και μετά το τέλος του αγώνα φεύγουν τελευταίοι. Μέχρι να τελειώσουν τα καθήκοντά τους εκεί, οι δρόμοι έχουν αδειάσει και δεν ταλαιπωρούνται οι ίδιοι. Γι αυτό το λόγο δεν άκουσα ποτέ κανένα αθλητικογράφο να διαμαρτύρεται ιδιαίτερα γι αυτή την κατάσταση. Αυτή είναι η άποψή που έχω για το θέμα, διότι παρευρέθηκα πολλές φορές στο στάδιο δουλεύοντας. Περισσότερες φορές από όσους παρευρέθηκαν σήμερα στη σύσκεψη.

3 σχόλια:

mYvoice είπε...

Αυτό το θέμα/πρόβλημα που θέτεις είναι από τα πιο σοβαρά που αντιμετωπίζει η Αστυνομία και κατ επέκταση όλοι μας.
Και λυπάμαι που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να γράψει τη γνώμη του ή απλά να συμφωνήσει..
Σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, μια απλή τροποποίηση όπως είναι αυτές που προτείνεις, θα έδινε λύση ή κάποια ευκολία.
Δυστηχώς επικρατεί η νοοτροπία ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να τα λύνει η Αστυνομία. Ότι όλους τους ρόλους πρέπει να τους παίξει η Αστυνομία.
Ίσως όμως αν την βοηθούσαμε και μεις λίγο περισσότερο (Δήμοι, Κυβέρνηση, Νόμοι κλπ), σίγουρα η Αστυνομία θα ήταν πιο αποτελεσματική και ουσιαστική στο δύσκολο έργο της.

antioxlos είπε...

πάνω σ αυτό που λες, έστειλα εμαιλ σε Δήμο Στροβόλου και στο σύλλογο του ΓΣΠ την ίδια μέρα που έκανα το ποστ αυτό. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, με αν ανοίξαν το εμαιλ με τίποτε.

Sike είπε...

en polla kalo.
steile to stis efimerides, "agapiti syntaksi", "anoikti epistoli pros ton dimarxo tade", kati tetoio.