Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Τι ομάδα είσαι μάστρε;

Είναι μια ερώτηση που κάθε αστυνομικός έχει ακούσει από τους νεαρούς συνήθως, που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο του σε κάποιο καθήκον. Ενώ βρισκόμαστε κάπου σε κάποιο καθήκον, κοντά μας μπορεί να μαζευτούν δύο ή περισσότεροι νεαροί και να μιλάνε μεταξύ τους για οτιδήποτε.

Αυτόματα θα αρχίσει εκείνο το μικρό άππωμα που τους πιάνει άμα μας βλέπουν, να μιλάνε πιο δυνατά, να λέει ο ένας του άλλου περιπεκτικά "σιώπα ρε τζε βλέπει μας η αστυνομία." Οτιδήποτε φτάνει να τσιμπήσουμε και να τους απευθύνουμε το λόγο. Αν το κάνουμε αυτό, μετά θα έρθουν κοντά. θα μας ρωτήσουν διάφορα αν το όπλο που κρατάμε είναι αληθινό και αν το χρησιμοποιήσαμε ποτέ, αν ξέρουμε τον τάδε αστυνομικό και τι έγινε στα αλήθεια με τον νεαρό που κτύπησε πέφτοντας από τη μοτοσυκλέττα του. Μετά θα μας διηγηθούνε κάποιο άσχημο περιστατικό/φήμη που άκουσαν για εμάς. Όταν όλα ειπωθούν και δεν υπάρχει κάτι άλλο θα μας κάνουν την ερώτηση των 1000 ευρώ. "΄Ιντα ομάδα είσαστε μαστρε;"

Αν τους αναφέρεις την ομάδα τους θα δεις μια εμφανή ικανοποίηση στο πρόσωπό τους ειδάλλως, αν τους αναφέρεις το αντίπαλο δέος θα δείξουν απογοητεύμενοι. Όπως το βλέπω, οι νεαροί θέλουν να ξέρουν αν μπορούν να σε κατατάξουν σε κάποια ομάδα ανθρώπων με την οποία μπορούν να ταυτιστούν. Τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Για οτιδήποτε άλλο δεν ενδιαφέρονται να μας κατατάξουν. Οι Ομονοιάτες για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω θεωρούν ότι όλοι είμαστε Αποελ. Και οι Αποελιστες πιστεύουν πως επειδή είναι κυβέρνηση αριστερή τώρα, όλοι είμαστε Ομονοιάτες. Και δεν τους πείθεις κιόλας κάποτε. Αν προσπαθήσεις να αγοράσεις τον μπελά και να τους πεις ότι είσαι με την ομάδα του χωριού σου και τίποτε περισσότερο, θα σε κοιτάξουν λες και τους κοροιδεύεις. Πόσο μάλλον να τους πεις ότι δεν ασχολήσαι καθόλου. Ναι όλοι έχουμε κάποια συμπάθεια προς κάποια ομάδα, που με τα χρόνια μειώνεται όσο περισσότερο γινόμαστε δέκτες άσχημης συμπεριφοράς από οπαδούς της δικής μας ομάδας. Και τελικά αδιαφορούμε πλήρως.

Πριν από αγώνα της ομάδας τους θα μας δούνε περνώντας προς το γήπεδο και θα μας φωνάξουν "έλα Αποελάρα" ή "Ντούσαν!" ή "έλα Ομονοια σιηλλακκα" λες και θέλουν να μας κιστήσουν, λες και μας νοιάζει ιδιαίτερα. Αν κερδίσει η ομάδα τους θα ενταθούν οι "προσπάθειες επικοινωνίας" τους με εμάς. Δεν καταλαβαίνουν ότι εμείς είμαστε σε ένα σημείο που όλους αυτούς τους αντιμετωπίζουμε το ίδιο ότι ομάδα και να είναι, αφού έχουν τις ίδιες συμπεριφορές, συνθήματα, βρισιές και μόνο τα χρώματα αλλάζουν κάθε σαββατοκυρίακο.

6 σχόλια:

ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ είπε...

Καλημέρα AST,

Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες.

Χαίρομαι που γράφεις με την ιδιότητα του αστυνομικού.
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν θα «πληρώσεις» τις αμαρτίες τον συναδέλφων σου.

Υπάρχει η πιθανότητα να είσαι ο Κατσουνωτός; :)

Τελικά τι ομάδα είσαι μάστρε; :)

καλή συνέχεια!!!

antioxlos είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο. Πες μου και τι εννοείς, πως πληρωνουν αμαρτίες συναδέλφων;

STALW είπε...

Ίσως ο φίλος ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ να εννοεί ότι θα την πληρώσεις που είχες το θάρρος και το θράσος να δημιουργήσεις Blog όντας Αστυνομικός.

Ξέρεις τώρα...οι Αστυνομικοί δεν είναι άνθρωποι κ δεν έχουν δικαιώματα. Άμα σε πιάσουν οι αδιάφθοροι... την έβαψες.

keep writing! :-)

antioxlos είπε...

αρα νομίζω θες το κακό μου αν θες να συνεχίσω να γράφω

Ανώνυμος είπε...

Οταν μου ετυχε να με ρωτησουν κι εμενα και τους απαντησα ομαδα Ζ, με ρωτησαν γιατι φορω στολη της Αστυνομιας αφου * οι ζεταες εν τζιεν αστυνομικοι κανονικοι*. Τους ρωτησα απο που το ακουσαν αυτο και μου απαντησαν * αφου οπου τον αλητη που ηταν μιτσης τζιαι εκρατεν μοτορα τζιε εν τον επιανναν καμνουν τον ζετα* Πραγματικα απορω ωρες ωρες σε τι ατομα θα παραδωσουμε τουτη την κοινωνια

antioxlos είπε...

χαχαχα πολυ αστειο αυτο, ναι θυμάμαι την κουβέντα αυτή. εμοιαζε με ταινία που μαζεύαν τα πιο σκληρά καθάρματα που δεν τα έκαναν ζαφτι και τους εστελναν σε επικινδυνες αποστολες.

φιλε μου δεν υπαρχει τίποτα να παραδώσουμε. εμεις να ειμαστε καλά, να εχουμε την υγεία μας, να μην παθουμε τίποτα στο καθηκον διότι κανείς δε θα μας κοιτάξει.