Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι κτυπάνε αστυνομικούς

Είδαμε από τηλεοράσεως ότι κάποιοι αλλοδαποί κτύπησαν αστυνομικό στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Λάρνακας. Δεν θα ασχοληθώ με τους λόγους και τα αίτια. Απλά με ορισμένες αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.
Ο Δημόπουλος σήμερα στο Σιγμα έδειχνε πολύ ενοχλημένος. Τουλάχιστο έδειχνε, άλλοι Υπουργοί για παράδειγμα δεν σχολίασαν κάτι συγκεκριμένο για αστυνομικό. Τους αποκάλεσε και αλήτες αυτούς που βιαιοπράγησαν και παραλίγο να εισηγηθεί την απέλασή τους.
Συμπαθή μου κύριε Δημόπουλε δε σε εβλεπα αναστατωμένο όλες τις άλλες φορές που κτυπήθηκαν αστυνομικοί σε γήπεδα ή αλλού. Ούτε πιστεύω ασχολήθηκε και κανείς ποτέ για το πόσο κινδυνεύουν αστυνομικοί στο καθήκον τους, εκτός φυσικά εμείς οι ίδιοι και άντε και οι συγγενείς μας. Κάνουν μια στεγνή ανακοίνωση, στον τάδε αγώνα τραυματίστηκαν και τόσοι αστυνομικοί και πάμε στο επόμενό μας θέμα.
Τώρα επειδή το έκαναν κάποιοι αλλοδαποί αυτό που κάνουν τακτικά Κύπριοι, κάποιοι δείχνουν αξιοθαύμαστη και συγκινητική ευαισθησία. Και άρχισαν οι πολίτες να μας εισηγούνται διάφορα τώρα. "Δώστε τους ένα ταπάνι ξύλο", "Λύστε τους τα κόκκαλά τους, ήρθαν δαμέσα και τους πληρώνουμε από πάνω." 
Οκ άμα είναι αλλοδαποί μας δίνετε το ελεύθερο δηλαδή; Που είσαστε όταν κύπριοι κτυπούν αστυνομικούς; Αλλά το σημαντικότερο θέμα εδώ είναι πως θα το δεί η δικαιοσύνη αυτό. Αλλού βλέπουν πολύ σοβαρά την εξάσκηση βίας εναντίον αστυνομικού και επιβάλουν αυστηρότατες ποινές, ώστε να καταλάβουν όλοι ότι δεν ακουμπάνε αυτόν που τον βάλανε εκεί να προστατεύει την κοινωνία τους.  Διότι είναι ώριμοι σαν κοινωνία και αντιλαμβάνονται πως σε αντιθετη περίπτωση ο αστυνομικός θα πάψει να δείχνει τόσο ενδιαφέρον να σώζει το τομάρι τους. Αλλά αυτά σε άλλες χώρες.
Στην Κύπρο βρίζεις έναν αστυνομικό και το δικαστηριο θα σου βάλει 150 άντε 170 ευρώ πρόστιμο. Μύγα που τσίμπησε ορισμένους. Θα μας βρίζουνε επί μηνιαίας βάσεως. Να κτυπήσεις αστυνομικό; Πιθανότατα να την βγάλεις καθαρή και με αναστολή, εκτός αν είναι αλλοδαπός ο δράστης και εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους πάνω του. 
Κάποιοι πάλι μπορεί να διαφωνήσουν τώρα με το τι ζητώ και να μου λένε το μακρύ και το κοντό τους. Θα μου πούνε για την Αρμενίας. Θα μου πούνε ότι θέλω ιδιαίτερη μεταχείριση από το νόμο και ποιός είμαι εγώ να ζητώ τέτοιο πράμα. Ναι ζητώ. Διότι θέλω να ξέρω ότι αν είναι να κινδυνεύω στους δρόμους, στα γήπεδα ή οπουδήποτε αλλού, πρέπει να ξέρουν και οι ¨άλλοι¨ ότι η ποινή τους θα είναι πέραν της αυστηρής. Και να το εμπεδώσουν. 

Σχετικά με το γιατί κάνανε όλοι ότι αναστατώθηκαν, πρέπει να επαιξε ρόλο η σκηνή που προβλήθηκε. Αν δεν υπήρχε τετοιο φίλμ, και να λέγαμε ότι τραυμάτισαν έναν αστυνομικό κανείς δε θα συγκινήτο. Ούτε οι δύο Υπουργοί θα κάνανε καμμιά αναφορά. Τώρα με το φίλμ και πάλι καλά που δεν τον κατηγόρησαν για κάτι τον αστυνομικό. Η Χαραλάμπους δεν τον ανέφερε καθόλου διαβάζοντας τον Φιλελευθερο επόμενη μέρα. Ούτε από τον Συλικιώτη άκουσα να λέει τίποτα.  Από τον Υπουργό Εσωτερικών θυμάμαι μόνο επί προεδρίας Παπαδόπουλου να τσακώνεται με τους αστυνομικούς έξω από το μετέπειτα υπουργείο του.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας υποχρέωσε κανείς να γίνεται αστυνομικοί. Η κάθε δουλειά έχει το ρίσκο και τους βκινδύνους της. Δηλαδή οι στρατιωτικοί πρέπει να κλαψουρίζουν επειδή κινδυνεύουν όταν χειρίζονται εκρηκτικά και οι επαγγελματίες οδηγοί γιατί ρισκάρουν βτην ζωή τους όταν βρίσκονται στονν δρόμο;
Μάλλον οι αστυνομικοί θέλουν να τους δώσουν το δικαίωμα να ξυλοφορτώνουν τον κόσμο, να συτνεργάζονται με τον υπόκοσμο, να διατηρούν επαφές με εγκληματίες... και να τους λυπόμαστε γιατί πάνε στο γήπεδο. Άσε που σας πληρώνουμε έναν σκασμό λεφτά για υπερωρίες.
Ξέρεις άλλη ομάδα δημοσίων υπαλλήλων που να φτάνει σε κλίμακες Α12 νκαι Α13 χωρίς να έχει τελειώσει ένα Πανεπιστήμιο; Μόνο οι αστυνομικοί. Τελικώς η αστυνομίαβ έχει γίνει το καταφύγιο του κάθε αγράμματου που τελικώς θέλει και διαφορετική αντιμετώπιση από τους άλλους πολίτες.

the Idiot Mouflon είπε...

Οκ άμα είναι αλλοδαποί μας δίνετε το ελεύθερο δηλαδή;

Αλίμονο!

Του Δημόπουλου του διέφυγε το ότι οι υπάλληλοι στα Γραφεία Ευημερίας τρώνε συχνά ξύλο από Κυπραίους...

Bananistanos είπε...

Ρατσιστής ο Δημόπουλος, δεν του άρεσε που κάνουν οι ξένοι τη δουλειά κυπραίων...
:)

Προεδρος είπε...

μαζι σου αλλά όσο να πείς αμα ο άλλος έρθει σπίτι σου να σε δέρει η δέρει σε ο αδελφός σου σπίτι σου δεν είναι και το ίδιο. (χαριτολογόντας) ο κύπριος φορολογουμενος πληρώνει την αστυνομία αρα που και που ας της δίνει και καμία. ενώ τον ξένο πληρώνουμεν τον που το υστέρημα μας για να ζήσει οι να μας δέρνει και την δική μας αστυνομία....

antioxlos είπε...

Ανωνυμε, από τα ορθογραφικά σου λάθη συμπεραίνω ότι είσαι ο ίδιος ανωνυμος που έγραφε σχόλια και σε άλλα ποστ. Ηδη έγραψα για το αν οι αστυνομικοί ειναι αγράμματοι παλαιοτερα. Και άμα μας λες αγράμματους το λιγότερο που περιμένουμε από σένα είναι να ελέγχεις και λίγο τη δική σου ορθογραφία. Εισαι και τελειως ανίδεος αν πιστευεις ότι μονο αστυνομικοί φτάσανε σε τέτοιες κλιμακες χωρις να έχουν περάσει απο πανεπιστημιο. Εσυ αμφιβάλλω αν πληρώνεις καν φόρους να σου πω την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Η ορθογραφία μου είναι πολύ καλύτερη όταν δεν συγχύζομαι από ανόητες αστυνομικές θεωρίες. Ξέρεις πολλούς βοηθούς Αρχηγούς που έφτασαν στην κλίμακα Α15 και έχουν τελειώσει Πανεπιστήμιο; Όσο για τους φόρους πληρώνω όπως όλοι οι πολίτες για να ταίζουμε τους χαραμοφάηδες δημόσιους υπαλλήλους και αστυνομικούς.

STALW είπε...

Aγαπητέ Αστ
Θαυμάζω την υπομονή σου που απαντάς πάντα ήρεμα και ευγενικά σε κάθε ανίδεο.

Οι απόψεις του ανώνυμου εκφράζουν τον κάθε αγράμματο πολίτη που βασικά δεν έχει άποψη αλλά "πιππιλά" συνεχώς αυτά που ακούει από τους άλλους αγράμματους.

Όσο για το γεγονός στο Γρ. Ευημερίας, είναι πολύ θλιβερό και ελπίζω να ωθήσει κάποιους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν θρηνήσουμε θύματα.

the Idiot Mouflon είπε...

http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/apokalipsi-ton-lipithikate-kakos-dite-to-vinteo-tou-cnn.html

Παρακαλώ, τα σχόλια σας...

antioxlos είπε...

δεν πατησα το λινκ υποθέτω είναι το βιντεο που ριχνουνε μια μολοτοφ στο κρανος ενος της ΔΙ.ΑΣ. Το σχόλιό μου είναι ότι δεν έπρεπε να βγαλει το κράνος.

άλλο σχόλιο μου είναι πως αν θέλεις να θίξεις το ότι άλλη μοτοσυκλέττα κτυπάει τον τύπο που τρεχει, να μου βρεις ακόμα ένα βιντεο τι έκανε ο πεζός 5 λεπτά προηγουμένως. αν δεν υπάρχει έτσι βιντεο λυπάμαι δεν μπορω να κρίνω ενδελεχώς.

εισαι ευπρόσδεκτος να μου στείλεις βίντεο και από άλλες χώρες μην περιορίζεσαι στην ελλάδα.

the Idiot Mouflon είπε...

Ότι και να έκαμεν ο νεαρός, η χρήση της μοτοσυκλέτας σαν όπλο πως νομιμοποιείται;

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=187&Itemid=183&lang=

Εδώ υπάρχει ολάκερη διαδικασία για τη χρήση του υπηρεσιακού όπλου, φαντάζουμαι καταλαβαίνεις τη δυσκολία νομιμοποόιησης του μότορου ως τέτοιου, ε;

antioxlos είπε...

μην το συζητας, κανεις δε ξέρει τι έκανε ο νεαρός πριν, οπότε το να τον κτυπήσει με τη μοτοσυκλέττα δεν μπορει να δικαιολογηθεί.

αν ομως ξέραμε - λέμε τώρα - ότι έριχνε μολότοφ πριν; ή κρατούσε κανα μαχαίρι; υποθετικά!