Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αναστολή επιδομάτων για Αστυνομία, Πυροσβεστική

Διαβάζω από SigmaLive.

Αφορά τα επιδόματα βάρδιας, Κυριακής, δημόσιας αργίας, ενοικίου, πυροτεχνουργού, ιπτάμενων, καλής διαγωγής, αρχιλοχία και πολιτικής περιβολής.


Τα επιδόματα αυτά αναστέλλονται καθώς δεν μπορούν να πληρωθούν. Το πρόβλημα δημιουργείται από τη μη ψήφιση των κονδυλίων που απαιτούνται από τη Βουλή. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί ελάμβαναν τα επιδόματά τους με δύο μήνες καθυστέρηση συνεπώς στην παρούσα φάση θα μείνουν απλήρωτα για τρείς πλέον μήνες.

Πόσοι επηρεάζονται από αυτή την εξέλιξη; Επηρεάζονται γύρω στα πέντε χιλιάδες μέλη της αστυνομίας και 1400 περίπου μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Κυρίως τα επιδόματα βάρδιας, Κυριακής και δημόσιας αργίας θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για το βαλάντιο αστυνομικών και πυροσβεστών καθώς είναι αυτά που ανεβάζουν το μισθό τους.

Ευχομαι να μην ειναι αλήθεια τα πιο πάνω. Αν ειναι, σημαινει ότι ακόμη κάποιοι δεν εκτιμουν την ασφάλειά τους και μπορεί να βρεθούν εξ απροόπτου όταν την χάσουν. Προς το παρόν φαίνεται ότι κανείς δεν ειναι ικανός να αντιστρεψει την κατάσταση αυτή, καμμιά συντεχνία κανένας αρχηγός αστυνομίας.

Λυπουμαι που το μαθαίνετε από εμένα, αλλά σε ετσι περίπτωση θα δείτε μια διαφορετική αστυνομία. Αν νομίζετε ότι τώρα είμαστε ανεπαρκείς περιμένετε κανα δυο μήνες που θα ειμαστε απληρωτοι, πως θα σας φαινόμαστε. Μετά τις 1430, θα πρέπει όσοι χρειάζεστε κάτι να κάνετε υπομονή διότι κάποιοι δεν ανεχονται να δουλευουν δωρεαν και θα υποβάλλουν στον εαυτό τους την ιδέα ότι έχουν ήδη σχολάσει.   

2 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

τζιαι ακόμα μνημόνιον δεν υπογράφτηκεν. Βάσταξε τζιαι τα κακά για τους αστυνομικούς, για τους δασκάλους, για το νοσοκομειακόν προσωπικόν εν πίσω. Αν πιάσετε δέκατον τρίτον φέτη, ίσως να εν τζιαι ο τελευταίος σας.

Ανώνυμος είπε...

έτσι για να μεν έσιεις την παραίσθηση ότι ούλλοι εν εναντίον σας
http://www.sigmalive.com/news/local/519397