Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Ένας μικρός έπαινος θα έκανε θαύματα

Σπείρα Ρουμάνων δρούσε στη Λάρνακα -Ριφιφήδες με μάλλινες κάλτσες στα κεφάλια...

Σπείρα Ρουμάνων διαρρηκτών, τα μέλη της οποίας κυκλοφορούσαν με μάλλινες κάλτσες στα κεφάλια κι έπαιρναν σβάρνα καταστήματα, περίπτερα και ζαχαροπλαστεία, πιστεύει ότι εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Λάρνακα.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας εκτιμούν ότι βρήκαν την άκρη του νήματος στις πολλές διαρρήξεις και κλοπές που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη, μετά τη σύλληψη δύο Ρουμάνων, ηλικίας 47 και 21 χρόνων. Για τις ίδιες υποθέσεις, η Αστυνομία αναζητεί κι άλλα πρόσωπα.

Σαν τον... ποντικό
Η σύλληψη των δύο ριφιφήδων έγινε... κατά σύμπτωση, αφού πιάστηκαν σαν τον «ποντικό στη φάκα» από αστυνομικό που ήταν εκτός καθήκοντος, χθες τα ξημερώματα, την ώρα που προσπαθούσαν να παραβιάσουν ταμειακή μηχανή ζαχαροπλαστείου, στην οδό Μερόπης.
Ο αστυνομικός, ο οποίος εκείνη την ώρα τυχαία περνούσε έξω από το ζαχαροπλαστείο, αντιλήφθηκε τι συνέβαινε μέσα στο κατάστημα και κάλεσε αμέσως ενισχύσεις. Οι αστυνομικοί που πήγαν επί τόπου, διαπίστωσαν ότι οι δράστες εισήλθαν στο ζαχαροπλαστείο από την είσοδο, την οποία προηγουμένως είχαν παραβιάσει.
Μάλιστα, ένας από τους δράστες βρισκόταν κρυμμένος έξω από το ζαχαροπλαστείο κι εκτελούσε χρέη «φρουρού»... Ο δεύτερος Ρουμάνος εντοπίστηκε στο πατάρι του καταστήματος και συνελήφθη. Παραβιασμένη εντοπίστηκε και η ταμειακή μηχανή, από την οποία, όμως, δεν έλειπαν χρήματα. Στην κατοχή των δύο Ρουμάνων βρέθηκαν δύο μάλλινες κάλτσες, με τις οποίες κάλυπταν τα πρόσωπά τους.
Στο πάτωμα του καταστήματος εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος, που πιστεύεται ότι ανήκουν σΆ έναν από τους δράστες. Φαίνεται ότι στην προσπάθεια του νΆ ανοίξει την ταμειακή μηχανή, τραυματίστηκε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Α.Δ. Λάρνακας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε ότι η Αστυνομία πιστεύει πως οι δύο συλληφθέντες ενέχονται και σε άλλες διαρρήξεις και κλοπές που έγιναν τις τελευταίες μέρες, αλλά και το ίδιο βράδυ, στη Λάρνακα.
Παράλληλα, αναζητούνται τυχόν συνεργάτες τους. Οι Ρουμάνοι προσήχθησαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κι εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα διήμερης κράτησης.
ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κωδικός άρθρου: 870013

ΠΟΛΙΤΗΣ - 07/05/2009, Σελίδα:23

Η είδηση για μένα δεν είναι οι αλλοδαποί διαρρήκτες αλλά ότι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας περνούσε απ' έξω, είδε τι συνέβαινε και κάλεσε αμέσως για ενισχύσεις. Χάρη σ' αυτόν πιάστηκαν οι διαρρήκτες αλλά δεν έχω δεί κανέναν έπαινο είτε από τον δημοσιογράφο του Πολίτη που με μια αναφορά στο άρθρο του θα δημιουργούσε θετικότερη εικόνα για το αστυνομικό σώμα (αλλά θα το ήθελε ο Πολίτης αυτό;), είτε από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης είτε από την ηγεσία της αστυνομίας να τον ανταμοίψει έστω με κάποιο έπαινο. Ψηλά γράμματα για τους υπόλοιπους πολίτες φυσικά αυτό που λέω. Η καθημερινότητα της ζωής δεν τους επιτρέπει να προσέξουν τέτοια μικρή λεπτομέρεια, αλλά ούτε οι ανωτέροι του αστυνομικού; Ελπίζω να έχω λάθος και να τιμηθεί με κάποιο τρόπο ο αστυνομικός, αλλιώς επόμενη φορά οι πιθανότητες να ενεργήσει σωστά κάποιος εκτός υπηρεσίας θα 'ναι λιγότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: