Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Αλλοδαπός παρανομεί;

Γιατί με ενοχλεί περισσότερο που είναι αλλοδαπός αυτός που έκανε ψευδή καταγγελία παρά αν ήταν Κύπριος; Είμαι ρατσιστής; Ζητάω πολλά άμα περιμένω από αλλοδαπούς να είναι πιο νομοταγείς από τους ιθαγενείς Κύπριους; Μόνο η ΚΙΣΑ θα μου το απαντήσει αυτό.

Εικοσάχρονος παραμυθάς -Έστησε ιστορία για ξύλο και ληστεία

Σε τρεχάματα άδικα, έβαλε την Αστυνομία η καταγγελία 20χρονου μετανάστη από την Μπαγκλαντές, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας από ομάδα ομοεθνών του. Τελικώς διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός αλλοδαπός είχε διαφορές με ομοεθνείς του και προσπάθησε να τους ενοχοποιήσει για ανύπαρκτο επεισόδιο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που διατύπωσε αρχικώς στην Αστυνομία, χθες γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα, και ενώ βρισκόταν στην συμβολή των οδών Ονασαγόρου και Ευριπίδου, αντιλήφθηκε δήθεν μία ομάδα περίπου οκτώ ομοεθνών του να κρατούν μαχαίρια και να τον προσεγγίζουν με διαθέσεις που δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φιλικές. Σε κάποια στιγμή, όπως είπε, ο ένας από αυτούς, χωρίς λόγο, άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να τους ξεφύγει, ενώ η ομάδα των ομοεθνών του τον καταδίωκε. Το παραμύθι είχε και συνέχεια, καθώς ανέφερε ότι πήγε στο σπίτι του και έξω από αυτό κατέφθασαν οι ομοεθνείς του, προσπαθώντας να παραβιάσουν την πόρτα... την οποία άνοιξε ο συγκάτοικός του. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο ισχυρισμός του ότι οκτώ αλλοδαποί μπήκαν στο δωμάτιό του, τον έδειραν και του έκλεψαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, και έφυγαν! Διερευνώντας το επεισόδιο τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η όλη ιστορία στήθηκε από τον 20χρονο, με στόχο να πλήξει τους ομοεθνείς του, με τους οποίους είχε οικονομικές διαφορές.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Κωδικός άρθρου: 871604

ΠΟΛΙΤΗΣ - 14/05/2009, Σελίδα: 45

3 σχόλια:

Demetris είπε...

Eisai ratsistis pou tin stigmi pou pisteveis oti o vathmos egklimatikotitas / nomimofroswnis einai analogos tis katagwgis tou atomou. To provlima omws dame en en to proswpiko sou pistevw. To provlima einai kata poson to proswpiko sou pistevw epireazei i mporei na epireasei tin exaskisi twn kathikontwn sou ws astynomikos. I pikroholi eirwneia pou haraktirizei ta post sou apanta sou kata ena vathmo - oi pws eishes kai amfivolia - ean, ontws ratsistis, eisai ikanos kai axios na thewrise melos enos organismou pou mesa stis armodiotites tous einai i prostasia tou kratous dikaiou.

Eftyhws omws pou ta grafeis - gia na yparhoun jai avrio apodeixeis gia tin systimatika ratsistiki nootropia melwn tis astynomias.

iordanou είπε...

Ναι, είσαι ρατσιστής. Πολλά μάλιστα.

antioxlos είπε...

Κοιτάτε μην το κανετε πιο σημαντικό θέμα απ' ότι είναι όσον αφορά αυτά που έγραψα. Δημήτρη το συστηματικά που γράφεις από σου ξεφύτρωσε μέσα απ αυτά που έγραψα; Ή μήπως γυρευεις αφορμή από ψύλλου πήδημα. Άμα κάποιος αλλοδαπός έρθει στη χώρα σου δεν περιμένεις να σέβεται δυό φορές τους νόμους της χώρας που τον φιλοξενεί; Δεν το βρίσκω παράλογο. Δηλαδή να σας το κάνω πιο λιανά; Είσαι σπίτι σου και έρχεται ο ξάδελφος σου με έναν μη συγγενή. Κάνει μια βλακεία ο ξάδελφος κάνει και ο ξένος την ίδια. Σαν να μου λέτε θα το εκλάβετε σαν ιδίου βαθμού ενόχληση. Δε θα είστε ειλικρινείς τότε.
Ακόμα κάτι. Δε ξέρετε πως συμπεριφέρομαι στους αλλοδαπούς. Επειδή με ενοχλεί κάποιο πράμα δε σημαίνει απαραίτητα με επηρεάζει κιόλας στη συμπεριφορά μου. Δε μίλησα άσχημα σε αλλοδαπό είτε είταν λευκός είτε σκουρόχρωμος, είτε ευρωπαίος, είτε άραβας. Αν όμως οι περιστάσεις το απαιτούν δείχνω πιο αυστηρό πρόσωπο ασχέτως εθνικότητας. Τώρα αν δε με πιστεύετε ούτε σ αυτό δε μπορώ να βοηθήσω άλλο.