Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Συνηθισμένα πράματα, η αστυνομία δέρνει.


Η είδηση λέει, σύμφωνα με τους παραπονουμένους, ότι τους γρονθοκόπησε ο τροχονόμος. Εντάξει για να είμαστε δίκαιοι "προσπάθησε" να κτυπήσει τον συνοδηγό. Δηλαδή σήκωσε το χέρι του ο αστυνομικός και ως χάχας αστόχησε και δεν τον βρήκε τον νεαρό ή είναι εκπαιδευμένος μποξέρ ο μικρός και ξέρει να αποφεύγει γροθιές. Σίγουρα, άλλωστε όλοι οι αστυνομικοί είμαστε ημιάγριοι έτσι και αλλιώς και ευκαιρία γυρεύουμε να δείρουμε κάποιον αθώο πολίτη. Οσο πιο νεαρό τόσο το καλύτερο, δείτε τους φοιτητές στην Αρμενίας. Δεν είναι τρανή απόδειξη ότι οι αστυνομικοί είμαστε βίαιοι ψευτοπαλληκαράδες; Μόνος ο αστυνομικός μπορεί να λέει ότι θέλει, οι νεαροί ήταν δύο και ότι πει ο οδηγός θα το επιβεβαιώσει ο φίλος του ο συνοδηγός.

Τι είπε ο αστυνομικός; "Και αν είχαν μαζί τους ναρκωτικά". Εμένα μου φαίνεται απόλυτα λογική εξήγηση -ΑΝ την είπε τη φράση αυτή. Τους σταματά, δύο νεαρούς που προσπαθησαν να διαφύγουν. Αν είχαν κάτι παράνομο στο αυτοκίνητο και προσπαθούσαν και το πετυχαίναν να διαφύγουν πεζοί; Πάλι δε θα ρίχνανε φταίξιμο στον αστυνομικό; Καλά έκανε, φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, δείτε τι έγινε με τον Σύριο προχθές που του έβγαλαν τις χειροπέδες και έγινε καπνός.

Αφήστε το ότι ο νεαρός προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο. Χαράς το πράμα ρε παιδιά. Χωρίς λόγο και αφορμή γρονθοκοπήθηκε ο νεαρός.
Σίγουρα. Και ο μπαμπάς του νεαρού θα κάνει παράπονο στην επίτροπο διοικήσεως; Χμ ίσως έτσι καταφέρει και να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του γιού του και πιθανό και εναντίον του ιδίου. Καλό ε;

Αλλη μια μέρα περνά με ακόμα μια κατηγορία κατά αστυνομικών ότι κτύπησαν πολίτες. Μου θυμίζει την περίπτωση που δικηγόρος συμβούλεψε τον πελάτη του να ισχυριστεί ότι κτυπήθηκε από αστυνομικούς και του έδειξε και τον τρόπο πως να γίνει πιο πιστευτός.

Ζητώ να έχουμε κάμερες στα περιπολικά μας και σε οποιαδήποτε περίσταση ερχόμαστε σε επαφή με τον πολίτη. Μπορεί αυτό να μην αρέσει αρχικά σε κάποιους συναδέλφους μου αλλά θα φανεί η χρησιμότητα σιγά σιγά. Έτσι θα αποφεύγεται η παραμικρή παρασπονδία από μέρους μας αλλά το πιο σημαντικό, θα μπορώ να αποδεικνύω το δίκαιό μου άμα με κατηγορούν για σημεία και τέρατα. Ζητώ στις περιπολίες στους αυτοκινητοδρόμους να είναι δύο οι αστυνομικοί και όχι ένας. Αλλιώς θα βρούμε κάποιον πεταγμένο στο χαντάκι κάποια μερα σύντομα.

2 σχόλια:

mYvoice είπε...

To ότι κάποιες συγκεκριμένες εφημερίδες και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι τάσσονται πάντα αρνητικά εναντίον των αστυνομικών και τους κατηγορούν με το που θα ανοιγοκλείσουν τα μάτια τους, είναι τυχαίο?
Μια απλή υπόθεση παίρνει τρομερές διαστάσεις μέσα από τα γραφόμενα τους. Δεν είδα ποτέ να γράφεται κάτι θετικό ή έστω ένα απλό "μπράβο στην αστυνομία μας που έκανε το τάδε..."
Εκμεταλλεύονται τα καταπιεσμένα συναισθήματα των πολιτών και τους ξεσηκώνουν εναντίων του "άδικου" και "απάνθρωπου" αστυνομικού.
Και άμα ο κάθε γιος του πατέρα του που είναι υπεράνω των νόμων και κανονισμών πιαστεί στα πράσα να παρανομεί, ακόμα και εδώ φταίει ο αστυνομικός που δεν τον άφησε να φύγει αλλά του πέρασε χειροπέδες στα εύθραυστα χεράκια του.
Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτό το τρόπο, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ προωθούν την παρανομία και την επικροτούν.
Συμφωνώ για τις κάμερες.

antioxlos είπε...

Αγαπητέ το σχέδιο πάει ως εξής.
Αν η αστυνομία κανει κατι λαθος θα περιγραφεί με τα μελανότερα χρώματα. Αν κάνει μια επιτυχία με βοήθεια κοινού θα προβληθεί το κοινό και ότι αν δεν ήταν αυτό τίποιτε δε θα γινόταν. Αν κάνει μια επιτυχία σημαντική όπως πχ ότι σχεδόν βρήκε όλες τις ράβδους δυναμίτη, θα γίνει πρώτα η υπενθύμιση ότι η αστυνομία έχει πολλα στραβά και λάθη αλλά κάποτε κάνει και κάτι σωστό. Και όπως είναι φυσικό γι αυτούς, αφού ο αστυνομικός πληρώνεται, θέλει και Μπράβο; Εν υποχρέωσή του λένε.