Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η "μπλε" γρίππη

Άλλο θέμα πρόεκυψε χτες με τις άδειες ασθενείας μας. Πιάνουμε πολλές λέει η ηγεσία μας και πρέπει να τις μειώσουμε. Ευκαιρία γύρευε και ο Πολίτης και μας λέει υπερευαίσθητους. Βασικά η ηγεσία μας θέλει να βελτιώσει τον τρόπο που μας ελέγχει άμα παίρνουμε άδεια αναρρωτική. Να γραφουν οι γιατροί σε νέο πιο λεπτομερες έντυπο τι έχουμε και τι αγωγή να ακολουθούμε. Να μην γελούμε της υπηρεσίας βασικά.

Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια της ηγεσίας μας να βελτιώσει το πως δουλεύουμε με καινούργιες ιδέες. Ευχομαι να είχε τον ίδιο ζήλο στο να βελτιώνε και την ποιότητα των χώρων εργασίας μας. Να μας έβαζε να δουλευουμε σε χώρους με περισσότερη καθαριότητα, λιγότερα μικρόβια και ίνες αμιάντου, καθαρό νερό όχι για να πίνουμε - αυτό το ξεχάσαμε εδω και χρόνια - αλλά να πλενόμαστε τουλαχιστο;


Το φαινόμενο της μαζικής δήλωσης ασθενείας από ομάδες εργαζομένων που δεν τους επιτρέπει ο νόμος να κάνουν απεργία, είναι κάτι καινούργιο στο νησί μας.


Κάποια Παρασκευή την άνοιξη του 1998 τα 4/5 της Ιρλανδικής Αστυνομικής δύναμης δήλωσε άρρωστο με γριππη απαιτώντας καλύτερους μισθούς, πράγμα που αναγκασε την ηγεσία τους να βγάλει από την ακαδημία τους και έξω στο καθήκον τους νεοσύλλεκτους αστυνομικούς. Ο στρατός μπήκε σε επιφυλακή καθώς η "επιδημία της μπλε γρίππης" εξαπλωνόταν και σε ορισμένες αγροτικές περιοχές η απουσία αστυνομικών ήταν στο 100% και στο Δουβλίνο μέχρι και 90%. Οι νεοσύλλεκτοι κληθηκαν να βοηθήσουν τους ανωτέρους αξιωματικούς προσπαθωντας να μειώσουν τον κίνδυνο για την ασφάλεια του κράτους.

Η απαίτησή τους ήταν η αύξηση των μισθών για 8500 προσωπικό το οποίο απαγορεύεται να απεργήσει. "Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αυτό υπαγορεύθηκε από την φυσική και αυθόρμητη αντίδραση των μελών μας" είπε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών. Η κυβερνηση τους είχε προτείνει αύξηση στο μισθό κατά 7% την οποία πρόταση οι αστυνομικοί απέρριψαν ασυζητιτί και αντί αυτού ζητούσαν αύξηση 15%. Πολλοί Ιρλανδοί πολίτες δήλωσαν σοκαρισμένοι με την πράξη αυτή. Επιπλέον αστυνομική δύναμη είχε κληθεί να φυλάει ευαίσθητα κτίρια, σημεία φύλαξης πολυτίμων αγαθών ή εκρηκτικών ενώ τράπεζες, ταχυδρομεία και άλλες εταιρείες προειδοποιήθηκαν να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας τους μέχρι να λήξει αυτή η άτυπη απεργία.

Το 2007 στη Νέα Υόρκη 24 αστυνομικοί από την ίδια περιφέρεια δήλωσαν άρρωστοι σαν διαμαρτυρία για την τρίχρονη παγοποίηση των μισθών τους. Παρόλο που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, ο σύνδεσμός τους τους υπερασπίστηκε ότι ήταν πραγματικά άρρωστοι. Η ασθένειά τους συνέπεσε με την προσέλευση χιλιάδων οπαδών στην πόλη για το κολλεγιακό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας καθώς και με τους εορτασμούς του Αγίου Πατρικίου.


Με δεδομένο ότι ο δημοσιογράφος του Πολίτη στις 24 του μήνα σχολίασε ακόμα και το ότι πληρωνόμαστε 15 εκατομμύρια Ευρω σε μισθούς το χρόνο, (λες και τα κλέβουμε) αλλά πάλι είναι οι πολίτες που συλλάβαν τους ληστές της τράπεζας, ίσως το να λείψουμε όλοι μια μέρα από τη δουλειά να μην φανεί και μεγάλο πρόβλημα σε κανέναν. Είτε αυτό είτε θα τους φανεί ότι άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως.

2 σχόλια:

nahna είπε...

Όταν πια όλες οι νόμιμες και συμβατικές μεθόδοι αποδεικνύονται ανεπαρκείς, το δίκαιο μπαίνει από το παράθυρο...

antioxlos είπε...

Κατά κει πάμε. Ο σύνδεσμός των αστυνομικών δυναμώνει και τους έχω εμπιστοσύνη ότι μπορούν να διεκδικήσουν πλέον ότι έχουμε ανάγκη.