Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Περι αμπελοπουλιών και βουλευτών

Κάποτε πιστεύω ότι οι βουλευτές μας είναι η αιτία που αυτή η χώρα πάει πίσω πίσω. Οι βουλευτές που δεν ψηφίζουν να αυξηθεί η ποινή για τους μεθυσμένους οδηγούς που προκαλούν θανατηφόρα, είναι οι ίδιοι ίσως που θέλουν να απαλύνουν τις ποινές για το κυνήγι των αμπελοπουλιών. Δύσκολος ο ρόλος τους, θέλουν να ικανοποιούν τα αιτήματα των ψηφοφόρων τους, όσο παράνομα και αν είναι.

Σ΄αυτή τη διαδικασία μπαίνει στο στόχαστρο και η αστυνομ
ία, ο γνωστός φταίκτης άμα δεν υπάρχει κάποιος άλλος να του ρίξουν το φταίξιμο. Κάναμε λάθος, το χειριστήκαμε λάθος, πήγανε πολλοί αστυνομικοί (ναι έπρεπε να πηγαίνανε λιγότεροι, να τους ξυλοκοπήσουν όλους), τι Αφγανιστάν θυμηθήκανε, λες και ψάχναμε τον Μπίν τον Λάντεν, είπε χωρίς να κοκκινίζει βουλευτής στο ΣΙΓΜΑ την επομένη. Μ άρεσε που για πρώτη φορά ίσως, ο Κατσουνωτός μιλούσε αυστηρά και με ένταση ακόμα και στον βουλευτή αυτόν.

Πρώτα απ' όλα ο σύνδεσμός μας πρέπει να δείξει σε ορισμένους που βασίζονται σε ψήφους για να επανεκλεγούν ότι έχουμε και εμείς φωνή και δεν ανεχόμαστε να μας ρίχνουν το φταίξιμο ενώ προσπαθουμε να τηρήσουμε τους νόμους που αυτοί ψήφισαν, με αοριστολογίες ότι έπρεπε να το χειριστούμε διαφορετικά. Φυσικά να πούνε πως ακριβώς έπρεπε να το χειριστούμε δεν λένε. Θα μας πούνε τότε πως είναι δική μας δουλειά αυτό. Αν είναι έτσι ας μην ανακατεύονται.

Πέρσι το καλοκαίρι στην Αμερική λευκός αστυνομικός συνέλαβε μαύρο καθηγητή πανεπιστημίου που ήταν και φίλος του Ομπάμα και σχολιάζοντας αργότερα ο Ομπάμα είπε ότι ο αστυνομικός ενέργησε βλάκωδώς. Δεν πέρασαν πολλές μέρες και ολόκληρος πρόεδρος των ΗΠΑ, αναγκάστηκε να αποσύρει αυτή τη δήλωση λέγοντας ότι αυτός ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε ήταν ατυχής.
Και αυτό δεν το έκανε επειδή τον έπιασαν οι τύψεις αλλά επειδή οι άλλοι συναδέλφοι αστυνομικοί οργανωμένοι σε συνδέσμους απαίτησαν να αποσύρει τις δηλώσεις του και να απολογηθεί.
Αν ο δικός μας σύνδεσμος έπαιρνε κάποια μέτρα
, έκανε κάποια δήλωση συμπαράστασης κάποιες φορές και έτριζε τα δόντια σε διαφόρους που κάνουν δηλώσεις ανάλογα με το που φυσά ο άνεμος, θα τύγχανε μεγαλύτερης εκτίμησης από τα μέλη του και σεβασμού από τους εξωτερικούς "παράγοντες". Για τον αρχηγό δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο πάνω σ αυτό.

8 σχόλια:

Sike είπε...

σωστός.
με γούστας η οπτική σου γωνία.

antioxlos είπε...

ευχαριστώ, μας πιάσανε παραμάζωμα βλέπεις

Theopemptou είπε...

Εγώ νομίζω ότι καλά έκανε η αστυνομία -> 5 το πουλί

Aceras Anthropophorum είπε...

Στην Ελβετία πέρσυ αστυνομικός εσταμάτησεν αυτοκίνητον τζιαι μέσα ήταν ο υπουργός δημόσιας τάξης (καντόνιο του Νεσιατέλ). Όπως σε κάθε πολίτη τον έβαλεν να φυσίσει τζιαι ήβρεν του πέντε γραμμάρια κόμμαν κοσπέντε αντί για πέντε που προνοεί ο νόμος. Επιέρωσεν πρόστιμο 400 φράγκα τζιαι έφκηκεν τζιαι απολογήθηκεν στον λαό για την παρανομίαν που έκαμεν σε εγκαίνια ενός κρατικού κτηρίου.

Στο καντόνιο του Βώ, η υπουργός παιδείας έπρεπεν να πάει σε έναν λαϊκόν παναΰριν τζιαι ήταν αργοπορημένη για την τελετή έναρξης. Έπιασεν την αστυνομικός με το ραντάρ 140 km/h. Έχασεν την άδειαν για τρεις μήνες όπως ο κάθε πολίτης. Έφκηκεν τζιαι απολογήθηκεν δημόσια ότι άνθρωποι είμαστε τζιαι κάμνουμεν τζιαι λάθη...

Προτείνω σας να τους βάλετε πόσταν ούλλους τζιαι να τους δώκετε να κάτσουν για τες παρανομίες που κάμνουν τζιείνοι τζιαι οι συγγενείς τους. Υπουργοί, βουλευτές, γεννικοί διευθυντές, κομματάρχες, καναλλάρχες, δημάρχοι, μουχτάρης, αζάες... Τζιαι μόλις παν να σβήσουν το λαπόρτο ως συνήθως, να τους καταγγέλλετε στους δημοσιογράφους που καρτερούν σαν τους γήπες όπου μυριστούν ψόφκιο.

antioxlos είπε...

Κύριε Θεοπέμπτου διαβάζω το μπλογκ σας με ενδιαφέρον, ευχαριστώ για την υποστήριξη,

@ Aceras Μου είναι δύσκολο να παραθέσω περιπτωσεις που αστυνομικοί έρχονται σε τέτοιες επαφές με ¨σημαντικούς ανθρώπους¨ της πολιτικής ζωής της Κύπρου, χωρίς να διακινδυνευω να φανερώσω στοιχεία του αστυνομικού, ή να μας βάλει στο μάτι το αρχηγείο μας. Περιπτώσεις πολλές, που ο βουλευτής μιλάει και συμπεριφέρεται λες και ο αστυνομικός είναι αυλικός του.

Αλλά μιλάς σε έναν απλό αστυνομικό. Αν πάει ο σπουδαίος ανήρ να σβήσει το εξώδικο, θα αποταθεί σε αξιωματικούς και γενικούς εισαγγελείς. Αυτοί πρέπει να βρουν τα κότσια να τους ξεσκεπάσουν.

Aceras Anthropophorum είπε...

Ε αφού τους έχουν διορίσει...

Αλλά από κάπου πρέπει να αρκέψουμε (σαν κοινωνία εννοώ). Αλλά θα μου πεις ποιός θα διακινδυνέψει το ψουμίν των παιδιών του. Οι θυσίες είναι για αυτούς που δεν υπολογίζουν αυτόν που θυσιάζουν. Τζιαι ύστερα μιλούμεν για την την βίαν της αστυνομίας... Έτην βίαν ποιά είναι! Τζιαι κατ΄εμέ, όταν κάτι κινείται με την βίαν, βίαν θα χρησιμοποιήσει για να πετύχει αυτό που το έχουν τάξει να διεκπερεώσει. Δεν λέω ότι εν ο μόνος λόγος που κάμνει ορισμένους αστυνομικούς να συμπεριφέρονται προς τους πολίτες όπως τους συμπεριφέρονται οι αξιωματούχοι τους, αλλά μπορεί ναν τζιαι ο Κύριος.

STALW είπε...

Δυστηχώς σαν κοινωνία ηστερούμε πολύ από τις άλλες κοινωνίες. Είμαστε ανώριμοι, δειλοί, γλύφτες, κομπλεξικοί. Και πρώτοι και καλύτεροι, οι αξιωματούχοι μας κάθε λογής.

Και μιας και μίλησες για Βουλευτές, να πω ότι δεν καταλαβαίνω το λόγο που αυτοί οι κύριοι έχουν ασυλία. Ίσως γι αυτό να το παίζουν υπεράνω.

Προχθές διάβαζα στην εφημερίδα ότι πολλοί απο αυτούς δεν πηγαίνουν καν στις συνεδρίες της Βουλής κάθε βδομάδα.
Αλλά άμα είναι να δειχτούν στο λαό, πρώτοι και καλύτεροι θα βγούν στις τηλεοράσεις για να κατηγορήσουν το εύκολο θύμα, τον αδύνατο κρίκο - την Αστυνομία.

Είναι προτάκουστα πράγματα αυτά που γίνονται στη Κύπρο.
Άμα δεν σεβόμαστε την Αστυνομία και τους Νόμους, ας τα καταργήσουμε όλα και να κάνει ότι θέλει ο καθένας.

Όσο για τον Σύνδεσμο φίλε Αστ, νομίζω ότι άδικα ελπίζεις για συμπαράσταση. Ευτηχώς που έχουμε και τον Κατσουνωτό και υψώνει κάποιες φορές την φωνή του υπέρ της Αστυνομίας.

antioxlos είπε...

Η τελευταία πρόταση σου Ασερα με τον Κύριο είναι καπως δυσνόητη. Παραξενεύομαι ευχάριστα που μιλάς για άλλην βία εκτός από την συνηθισμένη που ακούμε εδώ και χρόνια και που μας αποδίδουν οι πολίτες.

Σταλω, ο Κατσουνωτός μπορεί να μην είναι τέλειος αλλά ποιος ειναι άλλωστε και αυτόν έχουμε άλλωστε. Η θέση του είναι λεπτή και δεν πιστευω ότι θα το κάνει συνήθειο να απαντά δυναμικά σε βουλευτές. Ελπίζω ο σύνδεσμος να δει τη δυναμική που κρύβει, δεν ειναι ανάγκη όλη του την ενέργεια να την εξαντλεί στον Αρχηγό (που καλά κάνει), αλλά έχει πολλούς να επηρεάσει ακόμα. όποιος δεν μίλησε τον θάψανε ζωντανό. Και εμείς είμαστε μέχρι το κεφάλι θαμμένοι.