Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ποιοι αμαύρωσαν τη μνημη τους;

Η διαμαρτυρία μπορούσε να κυλήσει πολύ ομαλά ψες και να δείξει ο κόσμος όλος τα συναισθήματά του με ειρηνικό τρόπο. Κάποιοι από τους διοργανωτές το δήλωναν άλλωστε ότι ήθελαν να είναι ειρηνική η διαμαρτυρία. Και όπως γίνεται και στην Ελλάδα, μπαίνουν ανάμεσά στους φιλήσυχους πολίτες κάποια άλλα άτομα που ξυπνάνε και κοιμούνται με τη σκέψη να προκαλέσουν φασαρία, ζημιές και όλα όσα συνεπάγονται. Γι αυτούς όπου γάμος και χαρά η βασίλω πρωτη.
Στον κόμβο του προεδρικού είχαν μαζευτεί ήδη καμια διακοσαριά άτομα και περιμέναν τον μεγαλύτερο όγκο που ερχόντουσαν από την πλατεία Ελευθερίας.  Κάποιοι μας βλέπαν να βρισκόμαστε απλά εκεί και μας έκαναν νόημα  "θα φάτε καλά". Είχαν φτιαχτεί ψυχολογικά για τραμπουκισμούς. Κάποιοι ξεκίνησαν από το σωματείο του ΑΠΟΕΛ και ήταν και η άλλη ομάδα του ΕΛΑΜ. Δεν ξέρω αν έσμιξαν όταν έφτασαν έξω από την πύλη φωνάζοντας "να πεθάνει ο Χριστόφιας". Αν οι πιο πάνω έχουν μένος και αντιπάθεια με τον Πρόεδρο, είναι ένα πράμα. Να εκμεταλλεύονται αυτήν την εκδήλωση να κάνουν φασαρία δεν τους τιμά φυσικά και το θέτω πολύ ευγενικά. Με το που πλησίασαν την πύλη άρχισαν οι κροτίδες, οι φωνές και να προσπαθούν να ανοίξουν την πύλη με σπρωξιμο. Δεν είχε περάσει ούτε ένα λεπτό. Ανέβηκαν στα κάγκελα κάποιοι και απειλούσαν κάποιο φωτογράφο που ήταν μέσα από το κάγκελο να σταματήσει να βγάζει φωτογραφίες.

Τι αναίσθητοι που είμαστε και μεις οι αστυνομικοί δηλαδή, θέλαν απλά να μπούνε στο Προεδρικό αυτά τα φυντάνια ανενόχλητα και δεν τους αφήναμε. Φυσικά αν μπαίνανε μέσα και το καίγαν θα μας κατηγορούσε η κοινή γνώμη γι άλλα πράγματα οπότε αυτό το ενδεχόμενο ας το αποκλείσουμε.

Οπότε έριξαν δακρυγόνα οι αστυνομικοί. Αυτά επηρεασαν και τον περισσότερο κόσμο που δεν είχε καμμία αναμειξη στα επεισόδια. Συμφωνοι. Ανεξέλεγκτη ρίψη λέγανε οι δημοσιογραφοι. Ναι ακόμα δε βρέθηκε ο τρόπος να ρίχνουμε δακρυγόνα προς τους κακούς και να μην παθαίνουν κάτι οι αθώοι. Είδα απο βιντεο σημερα, οι ψαγμένοι νεαροί έβγαλαν τις φανέλες αμέσως και τις εβαλαν στο κεφάλι. Ξέρουν από ρίψη δακρυγόνων.

 
 
Αυτό το χοντρό ξύλο που είναι λες και το βγάλανε από μια τσάπα και τύλιξαν την ελληνική σημαία πάνω, πάρθηκε από κάποιον συλληφθέντα ψες, συν κάτι άλλα  ενδιαφέροντα αντικείμενα. Μόδα από την Ελλάδα και αυτό λες και δε ξέρουμε τη χρήση τους, λες και δε μπορούσαν να έχουν πιο λεπτή βέργα για τη σημαία. Το ΕΛΑΜ λέει ότι δεν είχε ανάμιξη στα επεισόδια. Εντάξει το πιστεψαμε. Με το να κυκλοφορούν με τέτοια ρόπαλα δημόσια έχουν την όψη τραμπουκων που πάνε για καυγά. Αν θέλουν κάποτε να  αγγίξουν και πιο μεγάλη μερίδα του κόσμου με τις ιδέες τους, πρέπει να ρίξουν αυτά το ρόπαλα στη φουκού τους εκεί στην Ανδρέα Αραούζου. 

Γενικά κάποια "μωρά" όπως άκουσα να τα αποκαλούν απο τηλεοράσεως ψες ήρθανε προετοιμασμένα με διάφορα ήδη φιαλών δακρυγόνου και σουγιάδες διότι κάποιους είχαν άχτι και θέλαν να τους βλάψουν.  

Η αστυνομία το μόνο που ήθελε να κάνει ψες  ήταν να διατήρησει την τάξη. Μη μας ανακατευετε με την προχθεσινή τραγωδία. Κάποιοι αστυνομικοί που τους έβριζαν χτες και τους πετούσαν πέτρες, βρισκόντουσαν και προχθές στο λόφο στο Μαρί και μάζευαν τις σωρούς των πυροσβεστών και των στρατιωτών. Κάτι κυρίες με ύφος εχθρικό μας ρωτούσαν αν έχουμε παιδιά. Έχουμε ναι και μετά; Να βγάλουμε τη στολή και να πάρουμε τα σπίρτα να καψουμε μαζί το προεδρικό; 

Όλοι είμαστε συντετριμένοι, μεταξύ μας τα συζητάμε και εμείς και βρίσκουμε τι πήγε λάθος και τι πήγε τρομερά λάθος. Ας μη βγάζει ο κόσμος πάνω μας την πικρία του, δεν ειμαστε οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης.


5 σχόλια:

takeiteasy είπε...

Η αστυνομία στην συγκεκριμένη περίπτωση έπραξε τα επιβαλλόμενα υπό τις περιστάσεις. Συμφωνούμε.

the Idiot Mouflon είπε...

Μόνο... τσιάκκαρε μπας και ορισμένοι από τους εμπνευστές και υποστηρικτές αυτών των "φυντανιών" είναι και δίπλα σου λεβέντη μου, μέσα στο Σώμα.

Okyalos είπε...

H αστυνομια, οταν ειναι να περασει μια πεζοπορική ομαδα 3/4 ατομων, κλεινει 10 δρομους.
Προχθες δεν εκλεισε καν την Κωσταντινου Παλαιολόγου. Εγω αυτό το εξελαβα ως μια προσπαθεια να πληγει η συγκεντρωση.
Τα οσα διαδραματιστηκαν φανερωνουν την δειλία της αστυνομιας. Στο γηπεδο με τους Ομονοιατες και τους Αποελιστες ειστε κοτες. Με τους συνταξιουχους και τα μωρα ειστε τζάμπα μάγκες. Με στολή robocop κανω και εγώ τον μάγκα.
Τοση πολλή δημοκρατία ειχαμε να δούμε απο την Χουντα

nahna είπε...

Είναι θλιβερό το πώς ακολουθούμε τις χείριστες των συνηθειών από Αθήνα. Ήταν αναμενόμενο να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση. Σίγουρα υπήρξε πληροφόρηση για το ποιες ομάδες κι από πού θα επιχειρούσαν κάτι τέτοιο. Δυστυχώς δεν υπήρξε ανάλογη εκμετάλλευση όπως στη Λεμεσό.

antioxlos είπε...

δημοκρατία έχουμε κυριε αγρινο, ο καθενας πιστευει σε ότι νομίζει τζ εν καλό.

Οκυαλε πρωτον Κωνσταντινου Παλαιολόγου ξέρω μόνο δίπλα από την πλατεια ελευθερίας. Το τι εκλαμβανεις και τι όχι εν δική σου δουλειά. όπως έγραψα πιο πάνω αν δεν προσπαθούσαν να ριξουν τα κάγκελα δε θα γινόταν τίποτα. Μας λες κότες αλλά στοιχηματίζω αν μας δεις κάπου να συλλαμβάνουμε κάποιον οπαδό θα είσαι ο πρώτος που θα φωνάξει "αίστε τα κοπελλουθκια". έτσι σε ψυχολογώ. Όσο για τη στολη ρομποκοπ, να σε πληροφορήσω ότι αυτή τη φοράμε για προστασία μας, διότι όταν μας γραψανε αστυνομικούς δε μας ενημερωσαν ότι πρεπει να πηγαινουμε με τα κοντομάνικα και τα φλιπφλοπ να δερνομαστε με λογης λογης υποκείμενα. οπότε ναι η στολή παραμένει ως έχει. μου θυμιζεις κατι προβληματικούς που φωνάζουν "βγαλτε τη στολή να αναμετρηθούμε" λες και καταπατούμε κάποιον αγραφο κανόνα σωστής συμπλοκης.

ναχνα δε ξερω τι έγινε στη Λεμεσο οπότε....