Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Τελικά πάνε οι αστυνομικοί στα φώτα;

Μόνο εγώ βλέπω αστυνομικούς στις διασταυρώσεις;

Αφορμή μου δόθηκε από εδώ. Γενικά υπάρχει μια συζήτηση και στον τύπο για το αν πηγαίνουν οι αστυνομικοί της τροχαίας στις διασταυρώσεις κατά τη διάρκεια που δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή. Κανείς δεν είδε αστυνομικούς πουθενά. Ακόμα και σε φώτα που στέκονται για 4-5 ώρες την ημέρα οι της τροχαίας και περνάνε χιλιάδες αυτοκίνητα από δίπλα τους, πάλι δεν βρίσκεται ένας άνθρωπος να πει «ναι ρε παιδιά εγώ τους είδα δυο και τρεις φορές εκεί». Ίσως να χρειάζονται ειδικές δυνάμεις να τους προσέξεις. Ίσως να έχει πέσει ομαδική τύφλωση.

Υπόψη σας, δε λέω πως άμα "κοπούνε" τα φώτα – οποιαδήποτε φώτα - θα πάνε αμέσως αστυνομικοί εκεί. Αλλά θα πάνε όλοι όσοι είναι διαθέσιμοι στα σημαντικότερα φώτα. Ως εκεί. Επόμενες μέρες θα δούμε λίγες φωτογραφίες την ώρα της ρύθμισης, ίσως έτσι να πείσουμε μερικούς δύσπιστους.

8 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Εγώ έκοψε μερικές μέρες Κύπρο τζιαι όπου εσταύρωννα εδίουν πάνω. Στην αρκήν έν εκατάλαβα. Ύστερα ένοιωσα έναν αίσθημαν ανακούφησης τζιαι ευχαρίστησης που τούτοι οι αθρώποι αφήκαν την δουλειάν τους τζιαι συμβάλλουν τζιαι τούτοι με τον τρόπον τους στο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αφού εσυνάξαν τα κομμάθκια που τα πτώματα, αφού αναλάβαν να κάμουν τες έρευνες για τα παραπτώματα, αφού εμπήκαν μες την μέσην τζιαι ανακόψαν την πολιτικήν βίαν τζιαι το χάος, εν τζιαι μες τον λάλλαρον να αντικαταστήσουν τα φώτα που δεν δουλεύκουν. Να σημειώσουμεν ότι σε χώρες που δουλεύκουν σαν το ρολόιν, τα βασικά φώτα εν όπως τα νοσοκομεία. Άμαν κοπεί το ρεύμαν έχουν ανεξάρτητην παροχήν τζιαι τροφοδοτούνται από emmergency σύστημαν. Οι αστυνομικοί καλούνται να αναπληρώσουν τζιαι αυτήν την ανεπάρκειαν αυτών που σχεδιάζουν τον δημόσιον χώρον τζιαι τον δημόσιον βίον.

Εγώ κουμπάρε μου θα εκατάλαβες ότι δεν έχω τζιαι πολλήν πολλήν συμπάθειαν προς τους επαγγελματίες της τάξης. Αλλά τούτες τες μέρες που είδα έμπρακτα την δουλείαν σας ένοιωσα μιαν μεγάλην ανακούφισην όταν εκινδύνευα τζιαι μου επαρήσχαν ασφάλειαν, όταν έδρωννα μες το αυτοκίνητον τζιαι ομαλοποιούσαν την τροχαίαν. Να πεις τους συναδέλφους σου έναν μεγάλον ευχαριστώ που λλόου μου. Σε πολλούς είπα τους το κατ΄ιδίαν τζιαμαί που τους είδα. Διότι άμαν κάμουν καμιάν μαλακίαν οι αστυνομικοί τρέχουμεν να σας βρίσουμεν (για να μεν βρίσουμεν ποιόν άραγες σου;) τζιαι άμαν κάμνετε άθλους ή έστω καλά την δουλειάν σας βρίσσουμεν σαν τες λόττες.

Όποιος εμφιβάλλει για την αξίαν της αστυνομίας σε μιαν κοινωνίαν, ας πάει 2 βδομάδες διακοπές στην Αιτήν που δεν έχει αστυνομία για να δει την γλύκα. Εμέναν τζιείκάτω άλλαξεν η ιδέα μου για την αστυνομία.

takeiteasy είπε...

Την δουλειά της αστυνομίας, λόγω και της έμφυτης αντίδρασης του κόσμου στον "έλεγχο" δύσκολα την εκτιμούμε. Αυτό βέβαια είναι λάθος.

Από την δική της πλευρά η αστυνομία πρέπει να το κατανοεί αυτό και να παρέχει σταθερά, ολόχρονα, μέρα και νύκτα και με όλα (όσο περισσότερα γίνεται) τα μέλη της, άριστες υπηρεσίες στην κοινωνία για να "κτίσει" στην συνείδηση και εκτίμηση του κόσμου. Η έντιμη προσφορά άριστων υπηρεσιών είναι το κλειδί και ο τρόπος που πρέπει να σκέφτονται.

Είναι εδώ που αποκτά ιδιαίτερη σημασία να μην επιτρέπει η διοίκηση σε εκείνα τα ελάχιστα μη ικανά μέλη, να χαλούν με τα λάθη ή παραλείψεις ή εκτροπές από τον νόμο,την δύσκολη επένδυση που κάνουν στον κόσμο οι υπόλοιποι αστυνομικοί.

Pasxalina είπε...

Εγώ είδα αστυνομία στα φώτα του Απολλωνείου όταν εκόπηκε το ρεύμα. Σε άλλες διασταυρώσεις μικρής κυκλοφορίας δεν είχε αστυνομία, αλλά ο κόσμος ήταν πολλά προσεκτικός

Okyalos είπε...

TΤον χειμωνα, μερικές φορες υπαρχει αστυνομια στα φωτα γτου Μιλάνο (Προδρόμου)κατι το οποιο επικροτω.
Μερικά σχόλια για την υφισταμενεη κατασταση:
1)Η αστυνομια δεν μας κανει χατηρι οταν παει στα φωτα
2)Χθες διασταυρωσα όλη την Λεμεσο, απο το λιμανι μεχρι την εξοδο προς Λευκωσια και ουτε για δειγμα. Και ειδικά στο λιμανι, οπου γινεται ο χαμος με τους φορτηγατζηδες, οι οποιοι λογω μεγεθους απλώς δεν κωλωνουν, τιποτα.
3)Στην πλατεία Ελευθεριας, στα φωτα Γαβριηλίδη τιποτα

Ας μας πουν, σε ποια φωτα πανε τελικά?
´H μηπως οι αστυνομικοι μας εχουν περιορισμενες αντοχες στη ζεστη?
Ελπιζω να γινει κατι γιατι τον Σεμπτεβρη πραγματικά θα πεφτει ξυλο στα φωτα

antioxlos είπε...

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ που είχατε την ειλικρίνεια να πείτε ότι ναι είδατε αστυνομικούς σε διασταυρώσεις (εμεινεν μου καημός φαινεται) και πως κάποιοι εκτιμάτε το έργο μας ή εστω αναγνωρίζετε τις δυσκολίες που έχουμε στο να παρέχουμε καλή υπηρεσία προς το κοινό.

Κάποιοι συναδέλφοι μας δημιουργούν κακό όνομα. Ας πουμε ειναι χ ποσότητα. Απ αυτούς λίγοι δεν έπρεπε να έιναι αστυνομικοί αλλά κάποιοι πολιτικοί συνήθως μας τους φόρτωσαν. Πολύ λίγοι. Κάποιοι άλλοι είναι πικραμένοι που αδικούνται στις προαγωγες και έπαψαν να ενδιαφέρονται. Κάποιοι είναι πικραμένοι από τον ίδιο τον κόσμο, που ενώ ξεκίνησαν τη δουλεια με την ευγενή ιδέα να προστατευουν τους πολίτες και "να πιάνουν τους κλέφτες", είδαν στην πορεία πως κάποιοι έχουν ένα βαθύ,έμφυτο μίσος για εμάς και μας βρίσκουν συνέχεια λάθη, μας απορρίπτουν και μας κατηγορούν. Ούτε αυτοι οι αστυνομικοί θα εργαστούν πλέον στο 100% της ικανότητάς τους.

Είναι σαν φαυλος κύκλος. Οι δυσαρεστημένοι αστυνομικοί αυξάνωνται και οι δυσαρεστημένοι με μας πολίτες αυξάνωνται.

Οκυαλε δεν ειπα σας κάνουμε χατήρι. Εν η δουλειά μας και αυτό. Άμα δεν απασχολούν τους αντρες τους οι αξιωματικοί της Τροχαίας με ελεγχους λεωφορείων π.χ. τώρα που οι διακοπές ειναι καθημερινές, θα μπορέσουν να πάνε πιο γρήγορα σε φώτα. Υπόψη...3 το πολύ 4 φώτα μπορούν να επανδρωθούν στη Λευκωσία στην καλύτερη περίπτωση.
Στη Λεμεσό ανάμενε λιγότερα αφού οι αστυνομικοί είναι λιγότεροι.

misharos είπε...

Εγώ είμαι ο mappafan στο σχόλιο.
Έτο εφκήκαν αθρώποι να σου πουν ότι είδαν αστυνομικούς να μεν παραπονιέσε.
"Ίσως να χρειάζονται ειδικές δυνάμεις να τους προσέξεις. Ίσως να έχει πέσει ομαδική τύφλωση." Αυτόν είναι. Δίπλα που την ειρωνεία στο λεξικό πρέπει να χουν τη φωτογραφία σου. Πραγματικά με τούντη στάση δείχνεις ότι δεν μπορείς να υποστηρίξεις την άποψή σου τζιαι τη θέση σου. Γιατί αν ήσιες επιχειρήματα ήταν να τα πεις. Όμως απ'ότι φαίνεται δεν έσιεις.
Φκάρμας πελλούς. Εν τζιαι εμηδενίσαμε σας τέλλια.
"Ακόμα και σε φώτα που στέκονται για 4-5 ώρες την ημέρα οι της τροχαίας και περνάνε χιλιάδες αυτοκίνητα από δίπλα τους. " Μα κανένας δεν αμφιβάλλει ότι σε κάποια φώτα υπάρχουν. Απλά εν πιο πολλές χιλιάδες τα αυτοκίνητα που περνούν που διασταυρώσεις που δεν έχουν αναμμένα φώτα. Απλά μαθηματικά τζιαι λογική που τη στιγμή που λαλείς ότι μπορούν να επανδρωθούν 3 το πολύ 4 φώτα που τες δεκάδες που εν κλειστά το μεσημέρι. Πες συγγνώμη κύριοι εν είμαστε πολλοί ή πρέπει οι ανώτεροι να βάλουν προτεραιότητες έτσι ώστε ποιο πολλοί αστυνομικοί να μπορούν να παν στα φώτα τζιαι κανεί.
"Επόμενες μέρες θα δούμε λίγες φωτογραφίες την ώρα της ρύθμισης, ίσως έτσι να πείσουμε μερικούς δύσπιστους."
Κάποιος που μιλά που εμπειρία τζιαι που όσα είδε(ο οδηγός δηλαδή) δεν αποκαλείται δύσπιστος γιατί δεν στηρίζεται απλά στην πίστην του. Δύσπιστος εν ο Παφίτης που του λαλούν ότι έσιει αστυνομικό σε κάθε φανάρι στη Λευκωσία τζιαι εν πιστεύκει. Αλλά έννεν δύσπιστος αν έρτει Λευκωσία τζιαι δει με τα ιδια του τα μμάθκια ότι τούτο το πράμα εν ισχύει.
Εν μας ήρτεν έτσι απλά.
Φαίνεται να έσιεις σύνδρομο καταδίωξης.
Τέσπα, απλά να σου πω ότι εβαρέθηκα να ασχολούμαι μαζί σου γιατί έσιεις έναν εξαιρετικά αηδιαστικό, υπεροπτικό τζιαι ειρωνικό τρόπο να προσεγγίζεις τα πράματα τζιαι να εκφράζεσαι. Όσες φορές σου είπα την άποψη μου τζιαι σου επρόβαλα επιχειρήματα απαντάς με ειρωνεία τζιαι υπεροψία δικαιολογώντας τη στάση σου με το ηλίθιο "τζιαι οι άλλοι έτσι μου κάμνουν".
Τζιαι όι, δεν σου τα λαλώ επειδή έχω κάτι εναντίων της αστυνομίας. Οποιουδήποτε με τέτοιον τρόπο θα του το ελάλουν. Εν προσωπικό.
Μπορείς να καταλάβεις το λόγο μόνο να δεις το καλοσώρισμα που κάμνεις στο μπλογκ σου. Ποσο εχθρικός τζιαι απόμακρος είσαι. Σαμπώς τζιαι ούλλοι εν εναντίων σου.
Γεια. Μεν μπεις στον κόπο να απαντήσεις εν θα το θκιεβάσω.

kaisi είπε...

Τζαι εγώ ειδα αστυνομικους σε καμποσα φωτα.
Μια χαρα καμνουν τη δουλεια τους οι ανθρώποι

Neerie είπε...

εχτές είδα ένα δυστύχημα να γίνεται μπροστά μου με 3 αυτοκίνητα στα φώτα των Honda

έννεν σημαντική διασταύρωση για να έσιει αστυνομικούς?
ε εν είσιεν

οκκέι, ο κόσμος πρέπει ναν πολλά προσεκτικός αλλά σε μεγάλες σημαντικές διασταυρώσεις λαλείς τζι εσύ, έπρεπε να έσιει, τις ώρες που σχολάνει κόσμος