Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Μας κλείσατε, απευθυνθείτε αλλού


Όποτε βγει η ηγεσία μας και ζητά τη βοήθεια του κοινού για πρόληψη και εξιχνίαση κάποιων αδικημάτων και εγκλημάτων, πολλοί σχολιάζουν χαιρέκακα ότι δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε τη δουλειά μας από μόνοι μας. Να σας πω εσάς που ειρωνεύεστε, εγώ δε θέλω τη βοήθεια σας. Ή με άλλα λόγια, αν θέλετε βοηθήστε μας αν θέλετε όχι. Αφού ούτως ή άλλως η μόνη «βοήθεια» που ισχυρίζεστε ότι δίνετε είναι για κάτι ασήμαντο που θα σας εξυπηρετήσει μετά ως επακόλουθο.

Μπορεί να είναι καταγγελία γείτονα επειδή δεν τον συμπαθήτε και μας λέτε π.χ. ότι έχει σκύλο χωρίς άδεια. Επίσης παράπονο ότι νεαροί σας ενοχλούν τα βράδια δε σημαίνει βοηθάτε την αστυνομία. Βοήθεια εσείς ζητάτε να σας τους διώξουμε. Το να τηλεφωνάτε να λέτε ότι ακούσατε έκρηξη ενώ κοιμόσασταν δεν είναι βοήθεια, το κάνετε για να σας πούμε τι ήτανε. Το να τηλεφωνείτε και να λέτε ότι ακολουθάτε έναν μεθυσμένο οδηγό και ζητάτε να πάμε εκεί να τον πιάσουμε, προϋποθέτει να μείνετε όσο πρέπει πίσω του και να μας λέτε από τηλεφώνου προς τα πού πάει και όχι να στρίβετε στο στρίψιμο που σας βολεύει μη δίνοντας μας την ευκαιρία να προλάβουμε να τον εντοπίσουμε. Δεν είναι έτσι που βοηθάτε την αστυνομία. Βοήθεια προς την αστυνομία είναι να ξέρετε για ένα αδίκημα που γίνεται και χωρίς κάποιο άμεσο όφελος για σας να μας το λέτε για το ευρύτερο καλό και λίγοι είναι όσοι το πράττουν αυτό ανιδιοτελώς. Αντιλαμβάνομαι αρκετοί θα ενοχληθούν από τα πιο πάνω αλλά συνήθισα, πάντα κάποιος "ευαίσθητος" θα ενοχληθεί. Τα πιο πάνω ήταν μια παρένθεση.



Μετά και το φονικό στην Αγία Νάπα, βγήκαν οι πολιτικοί να κερδίσουν λίγο τηλεοπτικό χρόνο. Εξέφρασαν τον συγκλονισμό και την ανησυχία τους. Έτσι ένιωσαν ότι έκαναν το καθήκον τους προς την κοινωνία. Δεν έχω δει μεγαλύτερους υποκριτές απ' αυτούς. Μόνο λόγια βλέπω όσον αφορά την αστυνομία και την εγκληματικότητα αλλά τίποτα χειροπιαστό. Ίσως νιώθουν ακόμα ασφαλείς επειδή  είναι πολιτικοί αλλά ο οικογενειακός τους περίγυρος σίγουρα νιώθει την ανασφάλεια και κάποτε και αυτοί θα βγουν από το φως του προβολέα.

Λίγες μέρες μετά το φονικό ο πρώην Υπουργός Σοφοκλής Σοφοκλέους είπε στο Σίγμα ότι ο αστυνομικός νιώθει ανασφάλεια και κυνηγημένος και άποψή του είναι να στηρίξουμε την αστυνομία. Καλά τα όσα λέει αλλά λίγο αργά τα θυμήθηκε.

Ο γενικός εισαγγελέας έβγαλε απόφαση που μας ανακοινώθηκε πως σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους αν εμπλακούν σε δυστύχημα με υπηρεσιακό όχημα και φέρουν κατάφορη ευθύνη θα διώκονται ποινικά και θα τους ζητείται να αποζημιώνουν τη δημοκρατία για τις ζημιές. Τώρα με την κρίση δεν έχει το κράτος χρήματα να επισκευάζει τις ζημιές αν κάποιου υπαλλήλου του καπνίσει να τρέχει περισσότερο και ρίξει το αυτοκίνητο στο χαντάκι. Δεκτόν.

Το σοβαρό πρόβλημα είναι πως σε περίπτωση που εμείς οι αστυνομικοί εμπλακούμε σε δυστύχημα με περιπολικά ακόμα και αν καταδιώκουμε κάποιον οδηγό που δε σταμάτησε σε σήμα μας, θα υποστούμε τις συνέπειες του νόμου και θα αποζημιώνουμε τη δημοκρατία. Καθαρά πράγματα. Δικαστήριο για μας και αποζημίωση. Είναι εξωφρενικό και σε όποιον ξένο αστυνομικό το πω μας κοροϊδεύει. Δηλαδή ώρα 4 το πρωί περνά ένα αυτοκίνητο και δε σταματά. Ίσως είναι απλός παράνομος αλλοδαπός, ίσως είναι διαρρήκτης με τη λεία ακόμα μέσα, ίσως είναι εμπρηστής, ίσως φονιάς, δε ξέρουμε, δε μας έμαθαν ακόμα στην ακαδημία να τους ξεχωρίζουμε από το αυτοκίνητο. Το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Τι κάνουμε τότε; Αν μείνουμε απαθείς θα νιώθουμε και θα μας λέν ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Το φυσικό δεν είναι να το ακολουθήσουμε και να το καταδιώξουμε; Όχι θα σου πουν κάποιοι πιο μορφωμένοι, διότι δε ξέρεις τι αδικήματα υπάρχουν ίσως είναι απλό τροχαίο αδίκημα και να πας να βρεις μέσω της πινακίδας τον οδηγό, να τον καλέσεις να έρθει στο σταθμό την επομένη ή όποτε τον βολεύει και να τον κατηγορήσεις ότι δε σταμάτησε αντί να διακινδυνεύεις την ασφάλεια όλων και την κυβερνητική περιουσία. Εν τω μεταξύ ίσως το όχημα να είναι κλεμμένο, ίσως να το οδηγεί άλλος από τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη. Εν τω μεταξύ ο οδηγός έχει όλο το χρόνο να κρύψει το πτώμα και τις 50000 ευρω και τα όπλα και τα ναρκωτικά. Αλλά θα τον κατηγορήσουμε ότι δε σταμάτησε σε σήμα μας. Πολύ σοβαρό αυτό. 

Πριν λίγες μέρες αστυνομικοί κυνήγησαν έναν μεθυσμένο οδηγό αφού αυτός άρχισε να τρέχει σε όλη την πόλη, να περνά με κόκκινο φως, να ελαττώνει απότομα για να του κτυπήσουν από πίσω με το περιπολικό και να τους κτυπά με το δικό του αυτοκίνητο ενώ οδηγούσαν. Επειδή σταμάτησε απότομα μετά από 45 λεπτά κυνηγητού και του κτύπησε το περιπολικό από πίσω, τώρα ο αστυνομικός κατηγορείται για αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση. Σας λέω η κατάσταση είναι άνω ποταμών. Αντί να θεωρηθεί φταίκτης ο μεθυσμένος και να αποζημιώσει ΟΛΕΣ τις ζημιές, βρίσκουν μέρος του φταιξίματος στον αστυνομικό. Μέρος του προβλήματος είναι ότι όλοι οι αξιωματούχοι του κράτους φοβούνται να μας στηρίξουν είτε εισαγγελέας, είτε βουλευτές. Να πουν ξεκάθαρα ότι σε έτσι περιπτώσεις την ευθύνη θα τη φέρει ο πολίτης που άρχισε να παρανομεί και να διαφεύγει τον έλεγχο. Διότι μετά θα γράψουν άρθρα οι δημοσιογράφοι και θα βγάζει πορίσματα η επίτροπος διοικήσεως για κάποια δικαιώματα που παραβιάζονται. Ετοιμαστείτε να γράφετε πορίσματα και για το ότι η αστυνομία δεν πήγε έγκαιρα κάπου να σας σώσει, διότι πήγαινε μέσα στο όριο ταχύτητας. Το έγραψα και παλιά και παρεξηγήθηκα ότι δεν ενδιαφέρομαι να κάνω καλά τη δουλειά μου. Δε σκοπεύω εκεί που πάω να κάνω ένα καλό να βγαίνω και φταίχτης από πάνω. Όχι. Ας μη σταματά κανένας οδηγός. Είμασταν που είμασταν «άοπλοι» όσον αφορά την στήριξη της πολιτείας σε εμάς, τώρα μας δένουν και το ένα χέρι πίσω από την πλάτη. Στα κανάλια οι πολίτες λένε ότι πρέπει να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Καλά ότι πείτε. Κάτι ηλίθιοι τηλεφωνούν και καταγγέλλουν ότι το τάδε περιπολικό έτρεχε πολύ στο δρόμο. Ναι ευχαριστούμε για την υποστήριξη, κάνουμε κόντρες μη σκεφτείτε ούτε στιγμή ότι πάμε κάπου για κάποιο σημαντικό λόγο.
Στις ΗΠΑ σκοτώθηκαν και σκοτώνονται αρκετοί αστυνομικοί κάθε χρόνο και τελικά εκεί τους δώσαν εξουσίες για να μπορούν να δουλεύουν. Τι σημαίνει δε σταματάς σε σήμα αστυνομικού. Σημαίνει κάτι έχεις να κρύψεις και θα σε κυνηγήσουν μέχρι να σε πιάσουν. Ότι συμβεί απ εκεί και πέρα την ευθύνη την έχει ο πολίτης. 


Εδώ γράφτηκε στον τύπο ότι μας έδωσε την εξουσία ο αρχηγός να πυροβολούμε τα λάστιχα, αλλά το αστείο είναι ότι δε θα καταδιώκουμε. Που ήσουν πούποτε. Εκτός αν αποφασίσουμε να καταδιώξουμε και είμαστε υπερτυχεροί, αυθεντίες στο οδήγημα να αποφεύγουμε τα τρακαρίσματα και εύποροι να πληρώνουμε τα έξοδα επιδιόρθωσης των περιπολικών μας. Εδώ οι μεγαλύτεροι ραλίστες και τρακάρουν εμείς θα καταδιώξουμε κάποιον και θα τον πιάσουμε χωρίς γρατσουνιά; Παραιτάτε μας με το συμπάθιο. Οι εμπρησμοί στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Αν ήμουν στον ΟΠΑΠ θα πρόσφερα 10-20 χιλιάδες ευρώ σε όποιον προσέφερε σημαντική πληροφορία για το ποιός  κάνει τους εμπρησμούς. Τόσα εκατομμύρια βγάζει ο ΟΠΑΠ. Ειμαι σίγουρος καποιος από τη φάρα τους θα έδινε την πληροφορία. Ζητούν μετά την προστασία της αστυνομίας και εμείς που φτάσαμε να προσέχουμε μόνο τα πρακτορεία τους τα βράδια, μετά τα περίπολα βαζουμε και αστυνομικούς τη νύκτα απ' έξω. Αμισθί. Καλά μέχρι πότε θα πηγαίνει αυτό το βιολί; Είναι ένδειξη πανικού φυσικά αυτή η κίνηση. Άκουσα περιπτώσεις που βάλανε γυναίκες αστυνομικούς με ένα MP5 στο χέρι να προσέχουν πρακτορεία και όσες είχαν συζύγους, πήγαν και εκείνοι εκεί να βγεί η βάρδια. Δε θέλω καν να φανταστώ ποσο άσχημα θα μπορούσε να εξελιχθεί μια τέτοια περίπτωση. Μετά τη ληστεία στην αποστολή της ΑΗΚ, ζητήσαν για λίγες μέρες να τους συνοδεύει η αστυνομία μέχρι την τράπεζα. Κάνουμε τη δουλειά των ιδιωτικών φρουρών εν τέλει πιστεύω.

Γι αυτό και έβαλα την εικόνα που λέει κλειστό. Η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά στο πως μας επιτρέπουν να δουλεύουμε και στο τι πόρους μας δίνουν να δουλεύουμε. Δεν βλέπω βελτίωση. Τώρα συζητάμε μεταξύ μας ότι επόμενο βήμα είναι να αρχίσουν να μας σκοτώνουν και εμάς ενώ είμαστε στη δουλειά μας. Και πάλι θα πουν τα συνηθισμένα ευχολόγια οι πολιτικοί. Οπότε και εμείς θα προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Βλέπω στην Ελλάδα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί με τις συνθήκες εργασίας τους και το πόση εγκληματικότητα υπάρχει εκεί. Αντί να το δούνε κάποιοι εδω κάτω και να το αποτρέψουν με κατάλληλα μέτρα, πιάσαμε την ίδια πορεία και πάμε να τους συναντήσουμε. 


Σταμάτησα να γράφω τακτικά κείμενα εδώ μέσα διότι βλέπω με κάθε ποστ μου να αντιδρούν αρνητικά οι περισσότεροι που με διαβάζουν. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω στη ζωή μου παρά να δέχομαι τις βρισιές του κάθε ανώνυμου και να ανησυχώ μπας και με επιπλήξουν από τη δουλειά μου κιόλας για το ότι διατηρώ αυτό το μπλογκ. Για πολύ λίγο σκέφτηκα και να μη ξαναγράψω αλλά δε θα δώσω αυτήν την ικανοποιήση.  

7 σχόλια:

Georgia είπε...

Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια υποβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας - και αυτό την υποβαθμίζει και στα μάτια του κόσμου. Η περίοδος που ο κ.Κατσουνωτός ήταν εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας εκτιμώ ότι ήταν πολύ καλή για την εικόνα της.

Όποτε σκέφτεσαι να κλείσεις το μπλογκ, να θυμάσαι γιατί το ξεκίνησες ευθύς εξ αρχής.

Τις βρισιές κτλ μην τα παίρνεις προσωπικά. Κάποιοι δυστυχώς έμαθαν να εκφράζονται με αυτό τον τρόπο και μόνο. Προσωπικά βρίσκω το μπλογκ σου διαφωτιστικό και θα προτιμούσα να το κρατήσεις εν ζωή.

Aceras Anthropophorum είπε...

Εγώ πάντως θκιαβάζω σε κάθε φοράν που γράφεις. Στην αρκήν ενευρίαζες με διότι αντίδρουν με το αντανακλαστικόν εναντίον των μπάτσων. Έβαλλα σας ούλλους μέσα σε έναν τσουβάλλιν. Αγράμματοι, αμόρφωτοι, άχρηστοι να κάμετε οτιδήποτε άλλον στην ζωήν σας, που σας αρέσκει να υπερβάλλετε στην χρήσην βίας τζιαι να καταχράστε την εξουσίαν που σας διά η κοινωνία να χρησιμοποιάτε την βίαν νόμιμα για να πιάννετε την αξίαν που δεν έσιετε., με την οποίαν δεν σας επρίτζιησεν η φύση.

Ότι κατηγορώ τους φασίστες για την ξενοφοβίαν έκαμνα το εγώ με σας, δηλαδή ότι εν το ξέρεις τζιαι το αντιπαθείς, εν πιο έφκολον να το βρίσεις τζιαι να το απαξίώσεις παρά να προσπαθήσεις να το γνωρίσεις τζιαι να το καταλάβεις.

ΠΟυ ήμουν μιτσής τζιαι με δίχα νουν εθεώρουν την αστυνομίαν άχρηστην τζιαι ότι εν ετόλμουν να κάμω στην εξουσίαν που με εκαταπίεζεν, έφκαλλα τα πας την αστυνομίαν, πας τους μπάτσους.

Έτυχεν να πάω μιαν φορά σε χώραν που δεν έχει αστυνομίαν τζιαι είδα, έζησα τζιαι ένοιωσα την πραγματικήν όψην της βίας τζιαι της άδικίας. Τζιεαμέ που δεν έχει έννομην τάξην κάμνει κουμάντον τζιείνος που το λαλεί η καρκιά του παραπάνω να χώσει το μασιαίριν μες την καρκιάν του άλλου. Δηλαδή οι πιο επιτήδιοι, τα χειρότερα καθήκια εν που κυβερνούν.

Που το πρώτον βήμαν, να καταλάβεις ότι με δίχα αστυνομίαν ούτε συντονισμένην κοινωνίαν έχει, ούτε κράτος δικαίου έχει ωςτι να δικαιολογήσω τες ακρότητες που κάμνουν πολλοί αστυνομικοί καταχρώμενοι την εξουσίαν τζιαι την ισχύν που τους εμπιστεύτηκεν το κράτος έσιει ακόμα πολλήν απόστασην. Εθύμωσα πολλά με τζιείνα που εκάμαν οι συναδέλφοι σου στα θκιό κοπέλλια με τα χασίσια. Τζιαι ξέρω ότι σαν τζιείνους έσιει πολλούς.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αλλά θκιαβάζοντας τούτα που γράφεις δαμαί τζιαι προσπαθώντας να βάλω τον εαυτόν μου στην θέση σου, καταλάβω καλλύττερα τι θέλεις να πεις. Έτυχεν να μιλήσω τζιαι με έναν συνάδελφον σου αστυνόμον στην θάλασσαν, τζιαμαί που ούλλος ο κόσμος εν με τα μαγιώ τζιαι δεν έχεις προκαταλήψεις για το τί θα σου πει, Εμιλούσαμεν ώρες. Ήταν την ημέραν που εσύρναν οι αλήτες πέτρες πας το προεδρικόν τζιαι στα πολλά που μου είπεν, είπεν μου τζιαι τον πόνον του σαν άθρωπος, τες ιδέες του, τι τον οδηγά να κάμνει την δουλειάν που κάμνει. Τζιείνην την ίδιαν νύχταν είσιεν γλυτώσει τζιαι μιαν κινέζαν που το μασιέριν του άντρα της που ήταν να την μασιερώσει τζιαι έκατσεν του τες χειροπέδες. Εκατάλαβα πόσον πρέπει να το λαλει η καρκιά σου να μουντάρεις τον φονιάν, έστω τζιαι αν εσύ κρατείς όπλον, τζιαι να του κάτσεις τες χειροπέδες παλεύκοντας σώμαν με σώμαν. Να ξηχάσεις προς στιγμής τα μωρά σου τζιαι να σκεφτεις την Κινέζαν που εν άδικον να πάει που το μασιέριν νου φονιά τζιαι να τον βάλεις πουκάτω για να απονεμηθεί η δικαιωσύνη. Εκατάλαβα τζιαι την δυσκολιάν να ξηχωρίσεις μιαν κινέζων που πραγματικά κινδυνεύει που τριάντα μονοστέφανες που κατεβαίννουν καθημέρα ή που τηλεφωνούν γιατί ετσακκωθήκαν με τον άντραν τους.

Τούτα που γράφεις τζιαι σύ σήμμερα για τους κλέφτες τζιαι για τους εγγληματίες που πολληνήσκουν όπως πολληνήσκουν τζιαι οι αστυνομικοί που γίνουνται μέλη της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδαν.

Εσκέφτουμουν προχτές που επαίξαν οι κακοί γκάγκστερ τους καλούς γκάγκστερ στην αγιάνναπαν ότι αλλό λλίον εν να θέλει έναν αστυνομικόν για κάθε θκυο πολίτες. Ειδικά πον να μεγαλώσουν τζιαι οι σσιυλλομπαστάρτοι του καθενού που τους μεγαλώννουν σαν τα πριγκηπόπουλλα που ότι θέλουν κάμνουν τζιαι δεν σέβουνται τίποτε ποιός εν να τους κουμαντάρει τζιαι με τί πολιτισμένα μέσα;

Γράφε κουμπάρε διότι συμβάλλεις στο να καταλαβαίνουνται καλλύττερα οι αθρώποι. Τζαι όσον σας καταλάβει ο κόσμος τζιαι δεν σας κουντά στα άκρα, ίσως την ηγλυτώσει το λειτούργημαν του αστυνομικού στην Κύπρον τζιαι δεν γινούν οι μισοί φασίστες τζιαι ναζί όπως εγινήκαν εις την Αθήναν μη ξέροντας πως να δαμάσουν την βίαν τζιαι την κοινωνικήν επιθετικότηταν. ΣΣίλλιες φορές καλλύττερα αστυνομικούς βολεμένους που τους εδιόρισεν τον Δήκο ή το κάθε Δήκο, παρά αστυνομικούς ελαμίτες (όπως επάθαμεν με τους αξιωματικούς του στρατού Ελαμίτες).

Εν δύσκολη η δουλειά σας τζιαι για να την κάμνετε καλά θέλει μόρφωσην, κόπον, καρκιάν τζιαι μέσα.

Πάντως το μπλόγκ σου εμέναν εβοήθησεν με να καταλάβω πολλά πράματα διαφορετικά.

antioxlos είπε...

αυτό το κείμενο έχει μερες που ηθελα να το γράψω, από τότε που σκοτωθηκαν στην Αγια Νάπα. εγραψα το και δεν το δημοσιευα για διαφορους λογους μεχρι που ο Φιλελευθερος εβαλε την Κυριακη μια σελιδα να ρωτά πολιτες για την εξαρση της εγκληματικοτητας. 3 εβδομαδες μετά τον πιο άγριο φόνο στην Κύπρο, φυσικό οι πολίτες όλοι να νιώθουν ανασφαλείς και ορισμένοι να γράφουν σχόλια άδικα για μας.

ειναι εμψυχωτικά τα σχόλια σας και ξέρω ότι παντα βγαίνω επικριτικός και διαμαρτυρομενος στα ποστ μου και σε διαφορα σχόλια μου. θέλω να γράψω και για άλλα περιστατικά μας, για κωμικές ιστορίες, για πιο ανθρωπινα θεματα και παντα σταματώ στη σκέψη μου να μη μας επικρινει ο οποιοσδηποτε σε ότι γραψω. εδώ τρεχουμε πανω από το όριο και καποιοι τηλεφωνουν να μας καταγγειλουν, ποσο μαλλον να γραψω κατι που ας πουμε "χαλά" την εικονα της αστυνομιας, θα μας βαλει παλι ο Πολιτης στο σαιτ του να μας πελεκουν οι δωρεαν αναγνώστες του.

οι αστυνομικοί στην Ελλάδα έχουν τρομερή ανασφάλεια και άγχος Ασερα και αμα βλέπουν ότι βγαινει ο Συριζα επάνω, στους κολπους του οποίου είναι πολλοί αναρχικοί και άμα είδαν οτι εκείνο το κόμμα κατηγόρησε πολλές φορές την αστυνομια, φυσικό είναι να προστρέξουν στο κόμμα που δείχνει να τους υποστηρίζει περισσότερο. είναι είδος αυτοάμυνας και αυτοσυντήρησης.

Bananistanos είπε...

Κουράγιο φίλε...εχω έναν συγγενή αστυνομικό τζε λαλεί μου κάποτε ιστορίες που τη δουλειά του, πιστευκω η δουλειά που κάμνετε είναι που τες δυσκολότερες ειδικα αν βάλουμε και τον μισθό στην εξίσωση

Okyalos είπε...

Καλιο αργα παρα ποτε.
Εχουμε και λέμε, ειναι γνωστο οτι η δικαιοσυνη δεν βοηθα την αστυνομια. Οπως τωρα με το θεμα του βιασμού του 10χρονου, που εστω και μετα απο σποντα συνεληφθηκε ο τυπος, ειδαμε οτι ειναι ενα μπουμπουκι. Μπηκε φυλακη για φονο και βιασμο και βγηκε στα 8 χρονια.
Και κατα τα αλλα η Πολιτεια αντι να δωσει οπλα στην αστυνομια, ιδρυσε το συμβουλιο αποφυλακισεως. Πως ομως θα μπορουσε να κανει διαφορετικα, αφου οι δικηγοροι των 10 πιο επιφανων Κυπριων δολοφονων και συναφων επαγγελματων ειναι βουλευτες?
Παρολο που θεωρω οτι πολλοι αστυνομικοι ειναι κατωτεροι των περιστασεων, πιστευω οτι πρεπει να δικαιουνται να πυροβολουν και η πολιτεια πρεπει να καταλαβει οτι με ευχολογια η εγκληματικοτητα δεν πατασσεται. Ομολογω οτι δεν ηξερα αυτο με τα περιπολικά, και συμφωνω με την αποψη σου.
Εν κατακλείδι, εχετε τοση δυναμη σαν συντεχνια, μπορειτε να την αξιοποιησετε

antioxlos είπε...

Δεν περίμενα να βρεις κάποιο δίκαιο σε αστυνομικό εσύ, να σου πω την αλήθεια, κρίνοντας από κάτι σχόλια σου που διαβάζω εδώ και κεί.

Δύναμη δεν έχουμε σαν συντεχνία, αν εννοείς την ΠΑΣΥΔΥ, τώρα που να μας τρέξει εμάς, έχει τρεχάματα για όλους τους δημοσιους.