Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Οι απολυμένοι δημοσιογράφοι να προσληφθούν αστυνομικοί ώστε να μας βελτιώσουν

Στάση εργασίας στον «ΠΟΛΙΤΗ»- από Σημερινή
| Εκτύπωση | 11/01/2011 |

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» κατήλθαν χθες σε δίωρη στάση εργασίας, μεταξύ των ωρών 11 πμ και 1 μμ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει τρεις συναδέλφους, επικαλούμενη λόγους πλεονασμού.

Η δίωρη στάση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παρουσία εκπροσώπων του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, ήταν επιτυχής, καθ’ ότι συμμετείχε σ’ αυτήν ολόκληρο το συντακτικό προσωπικό του «ΠΟΛΙΤΗ».

Της στάσης εργασίας προηγήθηκε την περασμένη Τρίτη Τοπική Συνέλευση των συντακτών της εφημερίδας, όπου, μαζί με εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών, συζήτησαν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και αποφασίστηκε όπως ζητηθεί η ανάκληση των απολύσεων και η έναρξη διαβούλευσης μεταξύ της εργοδοσίας και της Ένωσης Συντακτών. Ταυτόχρονα, η Ένωση Συντακτών κατήγγειλε τις απολύσεις στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και ζήτησε όπως αυτό ενεργήσει δεόντως για ανάκληση των απολύσεων.
-------------------------------------------------------------------

Θυμάμαι τα σχόλια αρθρογραφων του Πολίτη, ότι η Κυπριακή Αστυνομία, είναι από τις πολυπληθέστερες κατά αναλογία στην Ευρώπη. Είμαστε πολλοί λένε αστυνομικοί στην Κύπρο. Θα το πρόσεξαν και οι πολίτες αυτό, όποτε χρειάζονται την αστυνομία, έρχονται αμέσως 5 αστυνομικοί να εξυπηρετήσουν.  Μας έλεγαν καθαρά οι αρθρογραφοι του Πολίτη,  πως  είμαστε πολλοί οι αστυνομικοί. Αλλες φορές σχολιάζαν ότι παίρνουμε πολλά επιδόματα, ενδυμασίας κλπ. Σαν να μας έλεγαν ότι πληρωνόμαστε πολλά και αδίκως.

Τώρα γιατί διαμαρτύρονται που οι εργοδότες τους απέλυσαν 3, επειδή φαίνεται τους θεωρεί πολλούς εκεί μέσα δεν το καταλαβαίνω. Οι απολυμένοι να κάνουν αίτηση να έρθουν αστυνομικοί αν έχουν καθαρό μητρώο φυσικά. Ελπίζω να  περάσουν τις εξετάσεις. Τις κάνουν λίγο δύσκολες από το Υπουργείο Παιδείας. Να έρθουν αστυνομικοί να μας βελτιώσουν εμάς τους υπόλοιπους  που είμαστε άξεστοι και αναλφάβητοι.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε είσαι σε φάση παράκρουσης αντιλαμβάνεσαι το; Εν ανησυχητικό που έσιεις τόσα πολλά απωθημένα. Ίσως να πρέπει να το κοιτάξεις; Ένεν πολλά καλό για σένα ρε φίλε να έσιεις τόσο μίσος.

antioxlos είπε...

όχι και μίσος. Αν κάποιες φορές άμα νιώθεις ότι άδικα μειώνεσαι, λοιδωρείσαι εσύ και το επάγγελμά σου, και με κάποια δημοσιευματα διαμορφώνονται αρνητικές απόψεις στην κοινωνια για εμάς τους αστυνομικούς σαν ομάδα ανθρώπων και εργαζομένων, με τελικό αντικτυπο στην ευημερία μας και στην ασφάλειά μας, ε κάπως θα πρεπει να εκφράσεις το παράπονο σου.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον έχεις χάσει τη μπάλα. Το ότι έχουμε την μεγαλύτερη αναλογικά αστυνομία της Ευρώπης, δεν φαίνεται να σου προκαλεί εντύπωση. Δεν θέλω να μιλήσω για την διαφθορά και την αγραμματοσύνη, στοιχεία που αποτελούν πλέον «ταυτότητα» για τη Κυπριακή Αστυνομία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις υπόθεση. Την αγραμματοσύνη και τη διαφθορά των αστυνομικών την θεωρείς ως περίπου φυσιολογική και επιχαίρεις γιατί οι δημοσιογράφοι που αποκαλύπτουν τα χάλια της αστυνομίας μένουν άνεργοι, για να ταίζει το κράτος μερικές χιλιάδες χαραμοφάηδες.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή επειδή υπάρχουν αγράμματοι και διεφθαρμένοι αστυνομικοί θα πρέπει να επιχαίρεις γιατί απολύονται δημοσιογραφοι. Είσαι χαρακτηριστικό δείγμα του κύπριου αστυνομικού που δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρο

antioxlos είπε...

Μάλλον πρέπει να εισαι καποιος από τους τρείς. Θα μπορουσες να γράψεις ενα σχολιο, όχι τρία. Φαίνεται η οργή σου φουντωνε σταδιακά και σου ερχόντουσαν και άλλες προσβολές στο μυαλό να πεις.

Ξέρεις θα ήταν πιο δίκαιο να ελεγες εδώ τουλάχιστο το επάγγελμά σου να ξέρουμε με ποιο μιλάμε και πως να απαντώ ανάλογα. όσο για τις προσβολές σου, συνηθίσαμε και δε μας αγγιζουν. Εισαι ενα επιπεδο πιο κάτω από τους φανατικους των γήπεδων.

Σε άλλες χώρες στα αστυνομικά σώματα έχουνε πολίτες να κάνουνε τη γραφειακή δουλειά. Εδώ προσλάμβάνουν αστυνομικούς να κάνουν τα ίδια γραφειακά καθήκοντα. Αποτέλεσμα να έρχονται κάποιοι σαν εσένα και να παραπληροφορούν. Δε ξέρω έμαθες και για άλλες υπηρεσίες όπως ΑΗΚ, ΑΤΗΚ, Αρχη Λιμένων αν είναι υπεράριθμες, ή μόνο εμείς είναι η εγνοια σου.

Η αγραμματοσυνη και διαφθορά στις οποιες αναφέρθηκα, φυσικά μιλούσα ειρωνικά και δεν είσαι τόσο χαζός να μην το καταλάβεις, απλά δείχνεις τον τρόπο σκέψης σου, ότι θα εκμεταλλευτείς το παραμικρό ώστε με πάση θυσία να εκθέσεις το επάγγελμα μου. Εκμεταλλεύεσαι επίσης το γεγονός ότι εδώ μέσα προσπαθώ να μιλάω κόσμια.

Δεν ειναι και δύσκολο να κατακρίνετε την αστυνομια. Πάντοτε τα αστυνομικά σωματα είναι ο ευκολος στόχος. Όλοι να κρίνετε είστε καλοί, είναι η δουλειά σας απλά να λέτε στο κοινό τι έγινε χτες, αλλά ως εκεί. Να προσφέρετε λύσεις δεν ξέρετε. Τουλάχιστο εμεις προσπαθουμε.

Αυτό το μπλογκ έγινε για να εκφράσω σαν απλός αστυνομικός τις απόψεις μου για τη δουλειά μου που αγαπώ, που μέχρι τώρα στόμα είχα και μιλιά δεν είχα. Εσυ μπορεί να το βρηκες σαν ευκαιρία να μας την πεις διότι από κάπου θα είχες απωθημένα με τους αστυνομικούς. Το μπλογκ δεν έγινε για να θάβω τους δημοσιογραφους διοτι άλλη δουλειά δε θα έκανα. Το ότι φαίνεται να υπάρχει μια αντιπαράθεση είναι που με ενοχλούν οι μονόπλευρες κριτικές μερίδας δημοσιογράφων.